Sebelum ini, spekulasi mengenai bekas suami kepada penyanyi dan pelakon Lufya Omar, Dr Che Hafiz bertiup kencang apabila terdapat dakwaan yang mengatakan bahawa dia adalah seorang gay.

Gay Punca Berpisah? 

Malah terdapat dakwaan lain yang mengatakan antara punca perpisahan tersebut adalah kerana dia menjalinkan hubungan sejenis. Sekali lagi tampil menepis dakwaan tersebut, Che Hafiz atau nama sebenarnya Che Muhammad Hafiz Che Baharum berkata sebelum ini terdapat seorang individu telah menghantar mesej di laman Instagram nya yang menemui akaun disebuah aplikasi songsang yang menggunakan wajahnya.

Berkawan Dengan Semua Orang 

Dedahnya lagi, dengan kemajuan teknologi terkini dia tidak berasa hairan kerana hampir apa sahaja boleh dilakukan bagi tujuan yang tidak baik. Bagaimanapun, dia bersifat lebih terbuka dan berkawan dengan sesiapa sahaja tanpa meletakkan sebarang penilaian terhadap mana-mana individu.

“Mereka juga adalah manusia. Jika Kita mampu, nasihatlah mereka secara baik tetapi jika tak mampu diam itu adalah lebih afdal. Saya juga ingin nasihatkan bahawa jika anda menerima berita seperti ini untuk meneliti atau selidik terlebih dahulu akan kesahihan sesuatu perkara sebelum jump into conclusion. Saya percaya kita semua bijak pandai dan dikurnia akal untuk berfikir secara waras jadi jangan sia-siakannya,” tulis Che Hafi

Terdahulu, Lufya turut menafikan bahawa bekas suaminya itu merupakan seorang gay. Dalam hantaran Che Hafiz itu juga, dia akui buat masa ini dirinya masih berseorangan dan hanya mahu menumpukan perhatiannya dalam kerjaya dan membesarkan anak tunggalnya, Laana Haura dengan baik.

IKLAN
View this post on Instagram

Weh..Uztad suka kat kau!? Ustad tu lelaki kot.. jangan2 ustad tu gay! Teringat satu Kisah masa sy zaman sekolah. Waktu tu sesi kelas subjek pendidikan islam. Masa tengah mengajar ustad tu pun cakap dia suka kat seseorang.Tambahan seseorang yg dimaksudkan itu jantinanya adalah seorang lelaki. Kemudian Ustad menjelaskan bahawa tidak ada masalah pun jika kita menyukai lelaki di atas sebab kelebihan yang dikurniakan seperti kerjaya yang bagus, sifat keperibadian yang baik, kategori orang2 yang berjaya atau orang2 yang dihormati yang boleh dijadikan sbg idola dlm kehidupan kita seperti baginda Nabi Muhammad SAW. Sebenarnya beberapa bulan yg lepas sy telah menerima DM drpd sorang Hamba Allah ni. Dia kata dia jumpa sy dekat dlm satu applikasi.Di mana applikasi tersebut adalah untuk orang2 yang suka sesama jenis(gejala songsang).Perkara seperti ini sy tidak hairan jika berlaku disebabkan kecanggihan teknologi masa kini dan dgn mudah sahaja org boleh ambil gambar kita untuk digunakan bagi tujuan yg bukan2 termasuklah apa yg telah sy kena. Sy yakin perkara sebegini sudah tak asing lagi.ia sudah banyak berlaku dan bukan sy sorang shj yg dah terkena ianya dah tak mustahil lagi untuk dunia akhir zaman ni. Sy tahu saya jenis yang open minded,berkawan je dgn sesiapa tak pernah judge people bila berkawan dan bila org layan kita baik kita balas baik tp tetap ada batasnya.mgkin ada rakan2 sy yg terlibat dgn gejala songsang ini tapi bukan hak sy untuk menghukum dan kutuk mereka. Mereka juga adalah manusia.jika Kita mampu nasihat lah mereka secara baik tetapi jika tak mampu diam itu adalah lebih afdal.sy juga ingin nasihatkan bahawa jika anda menerima berita spt ini untuk meneliti atau selidik terlebih dahulu akan kesahihan sesuatu perkara sebelum jump into conclusion. Sy percaya kita semua bijak2 pandai dan dikurnia akal untuk berfikir secara waras jadi jgn sia2 kan nya. Pd harini Kesimpulannya mudah shja yg Sy ni bukanlah gejala songsang yg disangkakan. Mmg buat masa ni sy Kekal single bukan kerana sy trauma kpd wanita tapi sy ingin beri lebih tumpuan kpd kerjaya & anak sy agar membesar dgn baik.soal Jodoh tu di tangan tuhan klau ada xkan kemana pun. Sekian..

A post shared by Dr Che Hafiz (@drchehafiz) on

Untuk rekod, Che Hafiz dan Lufya mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016 dan bercerai pada 17 Jun lalu di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling, Shah Alam.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry