Kini peminat Kdrama benar-benar jatuh hati dengan pasangan romantis ini. Kim Soo Hyun dan Seo Ye Ji, 2 pelakon yang tengah menjadi sebutan kerana membintangi drama It’s Okay To Not Be Okay. Namun bukan mereka sahaja jadi perhatian, penampilan pelakon muda Kim Soo In, yang melakonkan watak Go Moon Young versi muda dalam drama It’s Okay To Not Be Okay, juga berjaya mencuri perhatian orang ramai.

Masih berusia 11 tahun, dia dapat membuktikan bahawa dia mempunyai kemahiran lakonan yang baik.

Kim Soo In

Gadis comel ini nampaknya diceburui oleh peminat K-Drama kerana sering dilihat begitu mesra dengan Kim Soo Hyun. Foto terbarunya dengan pelakon kacak itu dimuat naik ke akaun Instagram peribadi Kim Soo Hyun @soohyun_k216.

IKLAN

Siapa sebenarnya Kim Soo In ni ya?! Jom lihat fakta menarik mengenai Kim Soo In seperti yang disediakan oleh Murai MY dipetik dari Cosmopolitan.

1Kemunculan Pertama Kim Soo In di Usia 7 Tahun

Kim Soo In sendiri pertama kali muncul di layar melalui drama Weightlifting Fairy Kim Bok Joo, yang ditayangkan pada tahun 2016. Pada usia 7 tahun, dia telah memegang watak kecil dalam drama ini, yang dibintangi oleh Lee Sung Kyung dan Nam Joo Hyuk. Gadis yang dilahirkan pada tahun 2009 itu juga pernah muncul dalam beberapa drama popular seperti Secret Forest (2017) dan While You Were Sleeping (2017).

2Mula Mainkan Watak Versi Muda dari Pelakon Utama Wanita

Namanya mula dikenali setelah menjadi versi muda Shin Ye Eun dalam He is Psychometric (2019). Selepas itu, dia memainkan peranan utama dalam drama khas KBS berjudul A Child Saw dan bertembung dengan lakonan Tae Hang Ho pada 2019 yang lalu.

Sejak itu, gadis itu mendapat banyak tawaran berlakon dan hampir setiap tahun dia akan muncul dalam drama.

3Merupakan Seorang Model Cilik

Selain aktif dalam dunia lakonan, Kim Soo In juga telah menjadi model dan iklan untuk beberapa jenama. Ini embuktikan bahawa usia bukanlah penentu bagi seseorang untuk tetap profesional dalam pekerjaannya.

4Mirip Pelakon The Twilight Saga

Ramai yang samakan wajah Kim Soo In dengan beberapa siri selebriti. Termasuk Shin Min Ah, Lee El, kepada Bae Doo Na. Lebih menarik, ada yang mendakwa wajah Kim Soo In seiras dengan wajah Renesmee Cullen dari filem The Twilight Saga. Sama ke tidak?

5Berjaya Menghidupkan Watak

Kim Soo In berjaya menghidupkan watak yang dilakonkan oleh Seo Ye Ji dengan sangat baik. Difahamkan bahawa Go Moon Young adalah penulis cerita kanak-kanak yang mempunyai gangguan keperibadian anti-sosial. Oleh itu, dia menjadi seorang yang sangat dingin, sukar untuk mengesan perasaannya sendiri.

IKLAN

6Kim Soo Hyun Muat Naik Foto Dengan Kim Soo In

Hal ini membuatkan ramai peminat Kim Soo Hyun jadi histeria. Ini kerana Kim Soo Hyun memuat naik foto bersama Kim Soo In di akaun Instagramnya. Semestinya, hal ini membuatkan para peminat cemburu kerana wajah Kim Soo In terpampang di laman media sosial aktor termahal Korea itu.

Adakah anda diantara peminat drama It’s Okay To Not Be ? Episod 11  akan ditayangkan pada hari Sabtu, 25 Julai 2020, di TVN TV dan platform streaming Netflix.