“Bocey Tiada Yang ‘Ketiga'”- Achey Bocey

Melaksanakan janji dan hasrat Fad dan Achey sendiri, menurutnya mereka akan memastikan segala keperluan dan kelengkapan keluarga Abam sentiasa berada dalam keadaan mencukupi. 

Mesti Baca

‘Tokti’ Pun Puji! Peminat Kagum Hannah Delisha Miliki Suara Merdu

Belum pun 'habis' memperkatakan mengenai perkahwinannya, pelakon Hannah Delishah sekali lagi mencuri perhatian peminat menerusi sebuah video 'teaser' yang...

Wow! Ramai Terkejut Lihat Wajah Ezurin Khyra Pada 21 Tahun Yang Lalu

Siapa saja tak kenal dengan nama Datin Ezurin Khyra yang mendapat gelaran ‘Crazy Rich Asian’ oleh peminatnya. Pada tahun...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Setelah hampir 6 bulan Allahyarham Syed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey meninggal dunia, sahabat karibnya yang juga pelawak dan penyanyi, Achey Bocey menyifatkan tiada siapa yang mampu menggantikan tempat Abam sebagai ahli kepada kumpulan Bocey.

Tidak Mencari Pengganti Dalam Masa Terdekat

Jelas Achey, baik dirinya mahupun seorang lagi anggota kumpulan itu, Fad Bocey ingin mencari seseorang sebagai ahli terbaru kumpulan mereka dalam masa terdekat ini. Bagaimanapun, dia tidak menolak sekiranya akan ada kerjasama dengan mana-mana pelawak bersama mereka untuk penyertaan mana-mana rancangan realiti namun individu tersebut sama sekali tidak akan memakai nama ‘Bocey’.

“Saya akan masuk menggunakan nama Bocey, dan itu hanya saya dan Fad. Tidak ada orang lain”

Kelakar atau tidak, tersingkir awal sekali pun saya mahu nama Bocey berada di dalamnya. Meskipun tiada penyokong, saya tetap berdua (bersama Fad) untuk orang tahu nama Bocey masih ada lagi. Kalau ahli baru, dia akan menukar nama kepada yang lain. Dia tidak akan menggunakan nama Bocey.” katanya kepada Murai.my

Sentiasa Bertanya Khabar Keluarga Abam 

View this post on Instagram

DI sabak bernam depan Klinik Appu jemput guys datang

IKLAN
A post shared by 🇲🇾Syed Uthman Hamzah🇲🇾 (@abam_bocik) on

Dalam pada itu, Achey ketika ditemui Murai.my turut berkongsi perkembangan terbaharu mengenai keluarga arwah Abam. Kongsi pelantun Sakit itu, dia dan isteri sering kali bertanya khabar kepada balu arwah, Nor Hidayah mengenai keadaannya serta anak tunggalnya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey.

“Setiap minggu saya mahupun isteri saya akan hubungi balu arwah dan kadang-kala saya akan masuk dalam live dia untuk menjadikan perniagaan dia lebih maju. Macam sekarang dia berniaga cempedak goreng dan juga durian. Dari situ saya tolong dari segi jarak jauh”

Melaksanakan janji dan hasrat Fad dan Achey sendiri, menurutnya mereka akan memastikan segala keperluan dan kelengkapan keluarga Abam sentiasa berada dalam keadaan mencukupi. Malah dia turut berasa gembira kerana perniagaan menjual kuih yang diusahakan oleh Hidayah mendapat sambutan yang cukup menggalakkan.

“Untuk anaknya pula, saya tak nak melangkaui tanggungjawab dan janji saya. Tapi apa pun kena mendahului isteri arwah. Sebagai contoh, kami akan tanya apa lagi keperluan yang tidak cukup dan dekat situ kita tambah.  Kalau kata dia ingin meluaskan bidang perniagaan dalam industri ini, saya akan kenalkan dia dengan orang-orang yang berkaitan dan mereka akan berurusan sendiri”

Dilantik Menjadi Duta SugarBomb

Dalam perkembangan lain, Achey kini menjadi duta kepada SugarBomb, jenama bagi produk pewangi kereta dan minyak wangi. Selain Achey, pelakon dan pengacara Nabil Ahmad terlebih dahulu menjadi duta kepada jenama ini.

Dalam majlis perasmian Nabil X SugarBomb X Achey di Ruang Seksyen 16, Shah Alam pada petang Rabu, sebanyak tujuh jenis bauan pewangi kereta dan satu jenis wangian untuk produk minyak wangi telah diperkenalkan menerusi SugarBomb X LuPK(Nabil) manakala Achey turut mempertaruhkan lima jenis wangian pewangi kereta edisinya yang dikenali sebagai SugarBomb X Achey Edition.

Terkini

Park Bom Nekad Berpindah Ke Sebuah Pulau, Ini Alasannya!

Penyanyi Korea dan bekas ahli kumpulan 2NE1, Park Bom yang berada dalam episod rancangan televisyen 'On & Off',  berkongsi...

Artikel Berkaitan