Gara-gara komen pedas yang diberikan oleh Ajai dalam konsert minggu pertama Big Stage 2020, komposer terkenal ini teruk dikecam sehingga namannya menjadi trending di media sosial.

Markah Paling Rendah Dalam Sejarah 

Dalam tirai pertama rancangan realiti itu, Ajai telah memberikan markah sebanyak 2% dari 100% markah kepada bintang Hafiz Zainal kerana mendakwa dia telah menyanyikan lagu Fly Me To The Moon dengan nada sumbang. Difahamkan,Ajai turut membuat perbandingan yang agak melampau kerana mendakwa lebih baik Hafiz pengsan daripada meneruskan nyanyiannnya.

IKLAN

Komen Ajai Melampau

Dek kerana itu, rata-rata pengguna media sosial dan juga peminat meluahkan rasa tidak puas hati mereka kerana beranggapan komen yang diberikan oleh Ajai agak melampau dan tidak menjaga sensitiviti para peserta.

Malah menerusi carian Murai.my terdapat sebuah petisyan telah diwujudkan oleh warganet yang mahukan pihak Big Stage dan Astro selaku penganjur untuk menyingkirkan Ajai sebagai salah seorang juri tetap Big Stage 2020.

Selain Ajai, penyanyi popular Dayang Nurfaizah dan Faizal Tahir turut menggalas tanggungjawab sebagai juri tetap. Manakala Hael Husaini diundang menjadi juri jemputan bagi minggu pertama konsert ini.