Kumpulan BLACKPINK terus melakarkan sejarahnya tersendiri di seluruh dunia apabila pelbagai rekod telah berjaya dipegang oleh kumpulan penyanyi wanita paling popular ketika ini.

YG Entertainment Sahkan Kolaborasi 

Selepas kejayaan di dalam bidang muzik,BLACKPINK mencipta rekod di dalam bidang permainan interaktif atas talian apabila muncul sebagai kumpulan penyanyi pertama yang mempunyai karakter di dalam permainan PUBG. Syarikat pengurusan BLACKPINK iatu YG Entertainment turut mengesahkan kolaborasi kumpulan itu dengan PUBG.

IKLAN

PUBG Bagi Teaser 

Biarpun butiran lanjut mengenai kolaborasi mereka belum diumumkan, namun permainan popular itu terlebih dahulu memberi ‘teaser’ awal dengan menunjukkan penukul cahaya BLACKPINK, BI-Ping-Bong menerusi poster yang dimuatnaik mereka. Pada Rabu (16 September) pula, PUBG sekali lagi memuatnaik poster ‘teaser’ dan kali ini menunjukkan empat karakter yang mewakili Jennie, Lisa, Jisoo dan Rose.

Dengan promosi tersebut, peminat bukan sahaja teruja untuk melihat karakter BLACKPINK beraksi malah sekaligus mengalakkan lebih ramai peminat untuk memuat naik permainan tersebut di telefon bimbit masing-masing. Untuk rekod, permainan PUBG telah dimuatnaik sebanyak 734 juta pengguna di seluruh dunia.