Baru-baru ini tular di media sosial mengenai pelakon lagak ngeri filem Mulan, Liu Yaxi yang mana dia menjadi perhatian kerana memiliki rupa paras yang cukup jelita.

Untuk info, Yaxi merupakan ‘double stunt’ bagi Liu Yifei yang memegang watak sebagai Mulan. Yaxi mula mendapat perhatian ramai apabila dia berkongsi foto-foto memakai kostum Mulan ketika berada di set penggambaran. Selain Mulan, sebenarnya Yaxi turut melakonkan aksi pelbagai watak yang lain. Berikut kami tampilkan beberapa info menarik mengenai figura ini.

IKLAN

1Yaxi Lakukan Aksi Yang Merbahaya

View this post on Instagram

捕捉📷

A post shared by 刘亚西 YAXI.LIU (@_liuyaxi) on

Meskipun Yifei melakukan hampir 90% aksi lagak ngeri dalam Mulan,namun media antarabangsa melaporkan Yaxi melakonkan lebihan 10% aksi yang lebih merbahaya.

277 Ribu Pengikut Di Instagram

View this post on Instagram

🐼👶🏻

A post shared by 刘亚西 YAXI.LIU (@_liuyaxi) on

Ketika artikel ini ditulis, Yaxi mempunyai lebih dari 70 ribu pengikut di laman Instagram. Jumlah pengikutnya meningkat selepas gambarnya sebagai Mulan hangat diperkatakan. Barangkali Yaxi mungkin akan mendapat ‘verified’ dari pihak Instagram tidak lama lagi!

3Turut ‘Menjadi’ Xianniang

Selain Mulan, siapa sangka Yaxi turut melakonkan aksi bagi watak antagonis dalam filem Mulan iaitu Xianniang. Yaxi turut berkongsi gambarnya dalam solekan penuh di laman Instagram.

4Masih Muda

Ramai yang tertanya mengenai umur pelakon lagak ngeri ini. Percaya atau tidak, Yaxi baru sahaja berumur 22 tahun dan akan menyambut ulangtahun kelahirannya pada Oktober depan.

5Kagumi Liu Yifei

Ketika terdapat segelintir peminat yang bertanyakan pada Yaxi mengapa tidak hanya dia yang memegang watak Mulan, pelakon lagak ngeri ini tampil dengan penjelasannya tersendiri.

IKLAN

Menurut Yaxi, dia begitu mengagumi Yifei dan meminta pengikutnya untuk menghormati bakat mereka di dalam bidang masing-masing.