Baru-baru ini, menerusi laporan Utusan Malaysia mendedahkan terdapat golongan selebriti dan ‘instafamous’ tempatan terlibat dalam sindiket pelacuran kelas atasan sekaligus menjadikan mereka hidup dalam serba kemewahan dalam sekelip mata.

Dibayar Hingga RM40,000

Pendedahan tersebut dibuat sendiri oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang mana menyatakan ada diantara mereka dibayar RM20,000 hingga RM40,000 untuk perkhidmatan satu malam bagi golongan VIP. Difahamkan sindiket ini dipercayai telah lama berlaku dan ianya diketahui oleh SPRM selepas salah seorang suspek yang ditahan dalam sindiket Macau Scam, menjadi orang tengah di antara selebriti dan golongan VIP.

IKLAN

Lanjutan itu, dalam laporan Harian Metro semalam, Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) mengakui kebenaran cerita kewujudan selebriti dipercayai terbabit dalam sindiket pelacuran kelas atasan seperti yang dilaporkan. Menurut presiden nya, Zed Zaidi berkata, ia hanya membabitkan segelintir kecil selebriti yang mencari kemewahan secara mudah.

Warganet Terus Membuat Spekulasi

Dalam pada itu, sejurus selepas laporan tersebut tular di media sosial, warganet terus membuat pelbagai spekulasi mengenai selebriti yang dimaksudkan termasuklah seorang pelakon popular yang  dikatakan sering kali mendedahkan kemewahannya pada umum.

Bagaimanapun dalam laporan itu, senarai nama selebriti dan instafamous yang terbabit tidak dapat didedahkan kepada umum dan SPRM hanya menegaskan, siapa yang makan cili, dia akan terasa pedasnya dan akan terus memantau laman sosial mereka.