Umumnya, para pembeli dalam talian boleh memilih banyak syarikat penghantaran barang yang tersedia di Malaysia. Selain Pos Malaysia, para ‘Kaki Shopping Online’ pasti biasa dengan nama TNT, Skynet, City Link, GDex, FDex, J&T Express dan TheLorry. Namun, tidak semestinya syarikat baru ini mampu memuaskan hati pengguna. Ada yang mempunyai reputasi yang tidak konsisten dan ada yang semakin teruk.

Baru-baru ini, menurut tinjauan kami di media sosial, pengguna servis penghantaran The Lorry meluahkan rasa kecewanya terhadap servis syarikat itu. Rata-rata mereka masih menunggu parcel masing-masing yang tak kunjung tiba. Ada yang menunggu berminggu-minggu, malah lebih sebulan pun ada.

IKLAN

Di instagram rasmi @thelorry.my, pengguna yang berang mula menyerang ruangan komen.

Sama juga terjadi di laman facebook rasmi mereka, rata-rata pengguna tidak berpuas hati hingga ada yang mahu mengambil tindakan pihak berkuasa.

Namun sehingga artikel ini ditulis, tiada lagi maklum balas yang dikeluarkan oleh pihak syarikat tersebut untuk menjawab segala aduan ini.  Apa dah jadi sebenarnya?

Pada pendapat anda, adakah ini salah syarikat penghantaran barang yang tidak mengekalkan kualiti mereka atau salah pekerja yang menghantar barang itu?