Filem fantasi berjudul ‘Charlie and the Chocolate Factory’ sering dimainkan di TV, terutamanya ketika menyambut perayaan Hari Natal dan Tahun Baru. Filem ini, yang dibintangi oleh Johnny Depp, mengisahkan seorang pemilik kilang coklat yang sedang mencari teman dan penggantinya.

Johnny Depp membawa watak sebagai pemilik kilang yang kaya tetapi penuh misteri. Sementara itu, lima calon pengganti pemilik kilang ini dimainkan oleh lima pelakon cilik, tiga lelaki dan 2 orang perempuan. Dalam 5 kanak-kanak itu, salah satunya bernama Charlie, memenangi pertandingan itu.

IKLAN

Setiap watak kanak-kanak dalam filem ini mempunyai pelajaran dan teladan buat semua. Bukan hanya mesej moral untuk pemilik kilang, tetapi juga untuk orang ramai.

Sudah 15 tahun, apakah perkembangan terbaru artis muda yang pernah berlakon dalam filem ‘Charlie and the Chocolate Factory’? Lihatlah perubahan mereka seperti Murai MY diringkaskan dari pelbagai sumber.

1Freddie Highmore

Foto: Los Angeles Times

Freddie Highmore, yang memegang watak sebagai Charlie, kini telah berubah menjadi pelakon yang tampan. Dia juga berjaya bermain dalam filem The Good Doctor pada tahun 2017.

2AnnaSophia Robb

Foto: IG @AnnaSophia Robb

Gaya rambut AnnaSophia Robb sekarang tak jauh beza dengan penampilannya ketika berlakon dalam filem tersebut. Kini dia berumur 26 tahun.

3Julia Winter

Pelakon dari Sweden ini dulu berperanan sebagai gadis sombong. Julia Winter kini jarang muncul dalam TV mahupun filem.

4Jordan Fry

Budak lelaki yang gemar bermain game di ‘Chocolate and the Chocolate Factory’ dilakonkan oleh Jordan Fry. Kini dia masih aktif dalam dunia hiburan.

IKLAN

5Philip Wiegratz

Pelakon kanak-kanak berasal dari Jerman ini yang dulunya gemuk bernama Philip Wiegratz. Ini foto terbarunya yang semakin segak.