Setahun Berlalu, BCL Akui Anaknya Selalu Buat Hal Ini Sejak Ashraf Meninggal Dunia

2.5K

Bunga Citra Lestari¬† atau BCL berkongsi perkembangan dirinya sejak kehilangan suami, Ashraf Sinclair menerusi video “Love Story” di akaun YouTube IT’S ME BCL.

Sejak Ashraf meninggal dunia pada 18 Februari 2020, BCL akui bukan mudah untuk dia bangkit semula meneruskan kehidupan seperti biasa.

Dalam temu bual yang dikendalikan oleh hos terkenal Daniel Mananta itu. BCL berkata dia tersentuh dengan sikap anaknya, Noah yang secara diam-diam melakukan hal-hal yang manis sama seperti dilakukan oleh bapanya.

Noah Ikut Jejak Bapanya

Banyak kisah yang masih dikenang oleh BCL setelah Allahyarham Ashraf pergi, salah satunya adalah sikap Noah terhadapnya.

BCL mengakui bahawa setelah pemergian Ashraf, dia memutuskan untuk tidur bertiga bersama ibu dan anaknya.

Semasa tidur bersama, BCL menyedari sikap manis Noah yang mirip dengan Ashraf Sinclair. BCL memulakan ceritanya dengan mengingati sikap mendiang suaminya.

Sebabnya, Ashraf selalu meletakkan bantal dan bantal peluk ketika BCL sedang tidur sehingga dia selesa.

“Saya hidup seperti itu, ibu saya mesti bangun terlebih dahulu, sementara saya baru tidur selepas subuh, ibu saya bangun, saya bersama anak saya”

IKLAN

“Ashraf tahu bahawa saya tidak boleh ditinggal tidur bersendirian pada waktu pagi. Kerana saya adalah orang yang suka ditemani, saya merasa selesa untuk dipeluk.

“Oleh itu, sekiranya Ashraf bekerja di waktu pagi dan saya masih tidur, dia pasti akan meletakkan bantal dan bantal peluk untuk membuatkan saya selesa, “- kata BCL.

IKLAN

Sementara itu, setelah Ashraf meninggal dunai, Noah seolah-olah menggantikan peranan bapanya untuk ibunya.

Noah selalu meletakkan bantal dan bantal peluk di sekitar BCL untuk tidur.

Malah, anak lelaki itu juga menambah mainan dalam bentuk boneka untuk menemani BCL tidur.

“Dan sejak Ashraf pergi, Noah melakukannya untuk saya sehingga sekarang.

“Jika dia bangun lebih awal, atau saya masih tidur di bilik, atau saya tidak bekerja, misalnya ketika saya pulang lebih awal, dia akan menyusun bantal dan bantal peluk”

“Kemudian dia mempunyai mainan atau anak patung tambahan, seperti patung Star Wars atau apa yang diberikan kepada saya untuk menemani saya, menggantikannya,”-sambungnya.