Tak Sabar! 5 Drama Korea Yang Bakal Ditayangkan Pada Mac 2021

Mesti Baca

Apabila memasuki bulan baru, pencinta drama Korea pasti sudah tertanya-tanya drama Korea apakah yang bakal ditayangkan pada bulan ini.  Anda ingin tahu drama Korea apakah yang bakal ditayangkan pada bulan Mac? Scroll sampai habis okay!

Mouse

Drama Mouse ini mulanya dijadualkan pada akhir Februari, tetapi kini ianya dilancarkan pada awal Mac. Siri pembunuhan bersiri ini dibintangi oleh bintang tvN iaitu Lee Seung Gi (Vagabond) sebagai Jeong Ba Reum , seorang pegawai polis yang mana dunianya menjadi terbalik apabila beliau memburu pembunuh bersiri yang keji.

Lee Hee Joon (The Man Standing Next) sebagai Go Moo Chi, seorang detektif yang mana ibubapanya dibunuh sewaktu beliau masih muda. Bertekad untuk membalas dendam pada pembunuh ibubapanya, Go Moo Chi tidak peduli dengan undang-undang, dan beliau bersedia mengguna kaedah yang diperlukan untuk menangkap penjenayah.

Love Alarm S2

Selepas musim pertama yang memulakan debut pada tahun 2019, Love Alarm kembali dengan musim terbaru pada bulan ini. Berdasarkan webtoon dengan tajuk yang sama, drama romantis ini berlaku dalam realiti alternatif di mana aplikasi mudah alih dapat memberitahu pengguna jika seseorang mempunyai perasaan romantis terhadap mereka.

Revolutionary Sisters

Dendam keluarga yang menimbulkan beberapa konfrontasi dalam drama komedi yang akan datang ini. Di pertengahan proses perceraian yang berserabut, seorang ibu meninggal dan meninggalkan suami dan empat anak perempuannya, yang semuanya menjadi suspek utama dalam kematian yang berlaku. Ketiga-tiga anak perempuan yang lebih tua itu bekerjasama menghadapi bapa mereka yang sombong dan patriarchal.

Yoon Joo Sang memainkan watak sebagai bapa kepada Hong Eun Hee, Jeon Hye Bin dan Go Won Hee. Revolutionary Sisters adalah siri drama pertama yang menunjukkan setiap watak memakai topeng pelitup muka semasa berada di luar rumah.

Navillera

Selepas drama Sweet Home, Song Kang bakal kembali ke layar skrin pada bulan Mac sebagai penari balet dalam drama tvN terbaru iaitu Navillera. Beliau memainkan watak sebagai Lee Chae Rok, seorang pemuda yang hanya tahu bermain bola sepak.

Namun, setelah menonton persembahan balet, minatnya mula berubah dan beliau tidak dapat menyatakan bagaimana perasaannya terhadap seni itu. Duk Chool akan menjadi seorang yang membantu beliau menemui apa sebenarnya yang diinginkan oleh hatinya melalui nasihat yang menenangkan.

Joseon Exorcist

Menceritakan kisah Raja Taejong dan dua puteranya, Putera Chungnyung dan Putera Mahkota Yangnyeong, bersama-sama berjuang dan mengusir zombie yang mengancam Kerajaan Joseon (1392-1897).

Drama ini turut dibintangi oleh Kam Woo Sung yang memainkan watak sebagai raja, Jang Dong Yoon dan Park Sung Hoon memainkan watak sebagai anak lelaki kepada raja tersebut.

Anda sudah bersedia untuk menonton kesemua KDrama ini?!

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan