Curi Perhatian! 5 Selebriti Hollywood Memakai Gaun Pengantin Sewaktu Di Karpet Merah

Mesti Baca

Apabila mencari penampilan yang sempurna sewaktu di karpet merah, selebriti kebiasaannya akan memilih custom atau designer gowns. Kadangkala, sesetengah selebriti memilih untuk memakai gaun pengantin sewaktu di karpet merah.

Anda ingin tahu siapakah selebriti yang memakai gaun pengantin sebenar sewaktu di karpet merah? Scroll sampai habis okay!

Beyoncé

Beyoncé mengenakan gaun pengantin dari koleksi musim luruh Inbal Dror 2016 yang menampilkan garis leher berkolar yang detachable dengan plunging V-neck, panel tipis, dan rekaan lace.

Superstar ini akhirnya menyukai penampilan yang dihasilkan oleh pereka Inbal Dror, sehingga menugaskan pereka tersebut untuk menghasilkan beberapa customs untuk konsert jelajah The Formation World Tour.

Jennifer Lawrence

Pada tahun 2017, sewaktu tayangan perdana ‘Faces Places’, Jennifer Lawrence memilih gaun dari koleksi pengantin 2018 seorang pereka yang berpangkalan di NYC iaitu L.Wells yang menampilkan skirt ilusi dengan Swiss dots dan sheer lace flutter sleeves. Menurut majalah W, pereka L.Wells atau Lauren Wells adalah sepupu kepada Lawrence.

Priyanka Chopra

Pada tayangan perdana ‘The Best Years of a Life’ (dikenali sebagai ‘Les Plus Belles Années d’une Vie’) di Festival Filem Cannes 2019, Priyanka Chopra Jonas berjalan di karpet merah dengan gaun pengantin yang menarik perhatian ramai.

Beliau memakai gaun tulle tanpa tali dari koleksi pengantin musim bunga 2020 Georges Hobeika menampilkan skirt yang voluminous dan tiered, dan garis leher yang unik.

Priyanka Chopra memakai gaun tersebut dengan perhiasan dari Chopard, dan dipadankan dengan suaminya Nick Jonas yang mengenakan sut putih dengan kasut hitam.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker hadir dengan memakai gaun pengantin di Golden Globes 2017, mengenakan gaun serba putih dari koleksi Vera Wang fall 2017. Gaun pengantin tersebut menampilkan lengan oversized, leher V rendah, dan tali pinggang berkilau.

“Saya melihat gambar gaun ini dan benar-benar dihantui dan tergoda. Saya jatuh cinta padanya.”- Sarah Jessica Parker

Lady Gaga

Lady Gaga dilihat memakai gaun pengantin dengan kalung choker dan warna bibir yang gelap sewaktu menghadiri SAG Awards.

IKLANBintang pop itu memilih gaun pengantin yang sebenar dari Dior Haute Couture yang menampilkan leher V rendah, perincian tulle, dan thigh-high slit. Solekan pada wajah Lady Gaga yang old-Hollywood glam menjadikan beliau kelihatan sudah bersedia untuk berada di karpet merah.

Terkini

Sweetnya! Jom lihat Detik Manis 7 Artis Bollywood Ini Bersama Idola Mereka

Aamir Khan merupakan seorang bintang Bollywood yang sangat terkenal dan dia juga mempunyai ramai peminat di seluruh dunia. Walaupun...

Artikel Berkaitan