Penangan AJL35! Pengikut Amir Masdi Bertambah, ‘Viewers’ Cecah 1 Juta

Sebagai hadiah buat peminatnya, Amir telah berkongsi sedutan awal lagu Sekuntum Sekuntum Mawar Merah nyanyian asal ratu rock negara, Ella yang telah dirakam semula dalam versi studio.

Mesti Baca

Meskipun tidak berjaya membawa pulang sebarang trofi dalam Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35) baru-baru ini, namun bagi penyanyi Amir Masdi, dapat membuat persembahan di pentas berprestij itu adalah antara hari yang terbaik pernah terjadi sepanjang hidupnya.

Populariti Amir Masdi Meningkat 

Bukan itu sahaja, rata-rata peminat turut menyifatkan persembahan Amir sememangnya menghiburkan apatah lagi lantaran vokalnya juga cukup merdu. Difahamkan, penangan persembahan Amir menerusi lagunya berjudul ‘Kau Sakiti’, populariti penyanyi ini turut meningkat secara mendadak.

Menerusi ciapan Amir di laman Twitter, dia berasa terharu kerana jumlah pengikutnya di platofrm tersebut kini seramai 10 ribu manakala di Instagram meningkat kepada 161 ribu pengikut.

Video Sekuntum Mawar Merah Lebih 1 Juta Penonton 

Bukan itu sahaja, video persembahannya ketika menyertai program realiti Immortal Songs pada tahun lalu juga telah mencatat lebih daripada 1 juta penonton.

Sebagai hadiah buat peminatnya, Amir telah berkongsi sedutan awal lagu Sekuntum Sekuntum Mawar Merah nyanyian asal ratu rock negara, Ella yang telah dirakam semula dalam versi studio.

View this post on Instagram

A post shared by AM (@amir.masdi)

IKLANMenurut Amir, versi penuh lagu tersebut bakal dimuatnaik di laman YouTube nya tidak lama lagi dan peminat turut menyatakan rasa teruja untuk mendengarkan lagu hits itu kelak.

Sebagai info, Amir telah menyanyikan lagu Sekuntum Mawar Merah yang telah diberikan nafas baharu dalam program itu. Biarpun gagal menjuarai episod lagu-lagu ciptaan Fauzi Marzuki, namun persembahan Amir telah mendapat pujian ramai termasuk dari Ella sendiri.

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan