“Goodbye Hello” Dari Syamel & Ernie Zakri Rupanya Judul Lagu Baharu!

Dedah Ernie, lagu ini terhasil selepas penyanyi dan komposer terkenal, Faizal Tahir serta Mike Chan menyuarakan hasrat untuk berkolaborasi bersama mereka.

Mesti Baca

Siapa sangka ungkapan ‘Goodbye Hello’ daripada pasangan selebriti popular negara yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan, Syamel dan Ernie Zakri merupakan simbolik kepada lagu duet terbaharu mereka.

Bersyukur Dipermudahkan

Seminggu bergelar pasangan suami isteri, Syamel memanjatkan rasa syukur setelah urusan pernikahan mereka dipermudahkan sebelum diraikan dalam sebuah majlis resepsi yang akan diadakan pada minggu ini.

“Alhamdulillah dan syukur, saya dan Ernie, telah selamat diijabkabulkan sebagai pasangan suami isteri akhirnya, terima kasih buat semua yang tidak putus-putus mendoakan kebahagiaan kami dari mula sehingga hari pernikahan.”

“Goodbye Hello adalah hadiah terbaru daripada kami berdua buat peminat setelah mendirikan rumah tangga, ia mengenai pasangan kekasih yang tidak akan berpisah selama-lamanya, perkataan Goodbye yang sering kita ucapkan ketika hendak berlalu, kemudiannya dibalas dengan Hello, menggambarkan kemanisan sebuah perhubungan yang tidak akan terlerai kerana ikatan janji yang telah termeterai” kata Syamel kepada edaran Murai.my

Dedah Ernie pula, lagu ini terhasil selepas penyanyi dan komposer terkenal, Faizal Tahir serta Mike Chan menyuarakan hasrat untuk berkolaborasi bersama mereka.

“Idea merakamkan single Goodbye Hello datangnya daripada Faizal Tahir dan Mike Chan, kedua-dua nama besar ini menyatakan hasrat mereka untuk berkolaborasi dengan kami, dan menurut mereka ia hanya boleh direalisasikan oleh kami berdua.”

“Setelah mendengar demo yang diberikan, kami terus terpaut dengan melodi pop moden yang santai dan romantis yang dicipta, selain itu kami juga diberi ruang untuk menulis lirik bersama bagi melengkapkan lagu tersebut”

“Ia amat berlainan dengan lagu-lagu duet kami terdahulu seperti Aku Cinta dan Takkan Terlerai dari segi genre, lirik dan mood yang memerlukan penghayatan lebih berat, manakala dengan Goodbye Hello pula ia membangkitkan perasaan indah dan ceria buat pasangan kekasih atau suami isteri” tambah Ernie

Tiga Hari Sebelum Bernikah

Lagu ini juga difahamkan mempunyai kenangan manis tersendiri. Bukan sahaja disiapkan dalam masa dua hari malah ia juga dihasilkan tiga hari sebelum majlis pernikahan mereka.

“Pada hari pertama, kami berempat berbincang dalam sesi brainstorming mengenai pembahagian rangkap, kemudian hari kedua pula proses rakaman dilakukan, di mana ia memakan masa selama beberapa jam saja, dan banyak yang kami pelajari daripada kedua-dua komposer ternama sepanjang tempoh tersebut.”

“Fakta menarik yang ingin saya kongsikan di sini adalah proses penghasilan single tersebut berlangsung 3 hari sebelum kami bernikah, jadi bayangkanlah betapa bergegasnya kami mengejar masa, akan tetapi semuanya berjalan dengan lancar, Alhamdulillah.”

“Selain itu, rezeki turut menyebelahi kami apabila Syamel dan saya dipelawa untuk membintangi drama komedi bersiri 13 episod bertajuk ‘Kalau Dah Berbini’ yang akan ditayangkan pada bulan Ramadan ini di saluran Astro Warna” kata Ernie dan Syamel

Lagu ‘Goodbye Hello’ boleh dimuat turun di iTunes Store dan dijadikan sebagai nada dering panggilan menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengar dan nikmati melalui penstriman atas talian seperti Apple Music, Spotify, Joox, YouTube Music, KKBox dan Deezer. Manakala lirik video single ini pula boleh ditonton secara eksklusif di saluran YouTube Rocketfuel Network.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan