Dewi Sandra Mengaku Nyaris Bunuh Diri, Mahu Rempuh Kereta

Mesti Baca

Dewi Sandra kini bahagia dengan suaminya, Agus Rahman. Tetapi sebelum itu, dia telah kecewa kerana gagal dalam perkahwina sebanyak dua kali, dengan Surya Saputra dan Glenn Fredly.

Kegagalan ini membuatnya dia merasa berada di bawah titik terendah dalam hidupnya. Malah dia merasakan peluang untuk hidup bahagia akan runtuh.

“Anda boleh bayangkan, bagi wanita yang mahu berkahwin, dari usia muda dia selalu membayangi kisah bahawa dia akan bertemu dengan putera impiannya dan kemudian menikah. Dan kemudian dia akan hidup bahagia bersama pasangan dan anak-anaknya. Ini tidak seperti itu kepadaku, “- kata Dewi Sandra dalam saluran YouTube Daniel Mananta Network.

Ketika bercerai untuk kali kedua, Dewi Sandra merasakan bahawa dia telah gagal dan merasakan bahawa semua orang tak henti bercakap tentangnya.

“Anda gagal sekali, mungkin belum banyak mempunyai pengalaman, tetapi anda gagal dua kali, seperti semua orang fokus pada ‘Di sini, dia pasti salah kerana ini adalah kali kedua bercerai,” sambung Dewi Sandra.

“Perceraian adalah titik tolak. Saya mengangkat tangan saya.” Tuhan, saya menyerah. “Kerana ternyata saya tidak berkuasa untuk melakukan apa-apa, untuk mempertahankan sesuatu yang seperti terasa milikku tetapi saya tidak berkuasa, ” dia menambah.

Foto: Youtube Daniel Menanta

Sehingga satu ketika, Dewi Sandra merasa sangat putus asa dan mahu mengambil nyawanya sendiri.

“Hingga titik terakhir. Saya dah melakukan semuanya.  Sampai putus asa dan mahu bunuh diri.  Saya rasa seperti benar-benar tidak berguna  Kenapa saya merasakan semuanya telah gagal. Jadi, saya mahu merempuh kereta. Aduh drama sangat, dan ketika hujan-hujan, bunyi muzik sedang diputar, saya hanya mahu mati, hanya mahu mati, “kata Dewi Sandra.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan