Ramai yang beranggapan lelaki dan wanita sama sahaja, namun sedarkah anda bahawa ini adalah tanggapan yang salah. Terdapat terlalu banyak perbezaan dari segi mental dan fizikal, emosi dan juga cara berfikir.

Disini ada beberapa fakta menarik tentang lelaki dan wanita perlu ambil tahu..

1. Lelaki sangat cenderung untuk berfikiran logik dan praktikal namun wanita lebih kepada beremosi.

IKLAN

2. Lelaki lebih kepada memikirkan matlamat utama namun wanita suka mengambil tahu akan semua perkara dari yang kecil sampai isu yang besar. Akan tetapi, wanita lebih baik dalam membuat keputusan berbanding lelaki.

tumblr_lp7v2kqd9h1qdlr85o1_500

3. Lelaki sebenarnya tidak hanya suka kepada wanita yang cantik namun lebih kepada personaliti dan keterampilan wanita yang disukainya. Jadi kepada wanita, jangan hanya fikir berdandan sahaja untuk menarik perhatian lelaki, yang penting hati dan perwatakan kita harus dititikberatkan. Yang paling penting, lelaki sebenarnya lebih suka kepada wanita yang pandai memasak.

couple-04. Lelaki tidak suka bercerita tentang hal-hal yang lama seperti cerita tentang bekas kekasih tapi wanita sebaliknya, ini adalah kerana lelaki terlalu cemburu dan amat benci apabila mendengar wanita bercerita tentang kekasih lama atau hal lelaki lain. Namun lelaki lebih bersikap terbuka untuk bercerita akan hal peribadi mereka sendiri.

5. Lelaki tidak akan memandang lagi perwatakan negatif pasangan dan mereka juga akan mengabaikan keadaan sekeliling jika mereka benar-benar telah sayang pada seorang wanita. Disebabkan itu jugalah lelaki amat kecewa jika ditinggalkan kerana mereka telah memberikan segalanya pada wanita. Mereka sanggup melakukan apa sahaja. Lelaki amat setia kerana lelaki yang curang mempunyai IQ yang rendah. Mereka akan merasa bangga jika dapat membuatkan wanita merasa bahagia.

6. Lelaki amat mudah teruja dengan sentuhan yang tak dijangka. Imaginasi mereka tiada had, mereka mampu untuk membayangkan apa sahaja. Namun lelaki tidak suka mempamerkan kemesraan didepan umum tapi sebaliknya bagi wanita. Lelaki juga suka apabila pasangan memilih atau mengatur mereka, dari segi pemakaian, makan minum dan sebagainya.

121005_dx_womanreadingex-jpg-crop-article568-large

7. Lelaki belajar mengenai cinta atau memilih pasangan hidup melalui pengalaman tetapi wanita belajar dari drama, novel dan cerita dari sahabat yang lain.

8. Lelaki sangat kuat menipu. Mereka boleh menipu 6 kali sehari berbanding wanita yang hanya boleh menipu 2 kali sehari.

giphy-1

9. Lelaki kentut kurang dari wanita kerana kajian menunjukkan wanita cepat mengalami kembung perut lebih dari lelaki. Lelaki juga lebih banyak berpeluh dari wanita, mungkin kerana mereka cuba untuk menahan kentut.

10. Membeli belah pada lelaki tidak mengambil masa yang lama seperti wanita yang mengambil masa berjam-jam untuk memilih dan barulah membuat pilihan membeli.

IKLAN

enjoy-shopping