Sekitar Rumah Misteri Marilyn Monroe Yang Kini Dijual RM30 Juta

Mesti Baca

Sekitar empat bulan sebelum ditemui meninggal dunia pada tahun 1962, difahamkan Marilyn Monroe sempat membeli sebuah di kawasan Brentwood, Los Angeles. Kini rumah yang pernah bertukar pemilik ini kembali berada di pasaran.

Munurut Forbes, pemilik terakhir rumah ini menawarkan dengan harga US$ 6,9 juta atau sekitar RM30 juta. Jadi bagaimana agaknya rumah antik ini dengan gaya ala-ala mexico ini ya ?

Jika kita lihat sendiri, rumah tersebut masih berdiri kukuh dan nampak cukup mendamaikan. Lebih tenang dengan dikelilingi pohon dan halaman yang cukup luas.

Rumah ini memiliki luas sekitar 243 meter persegi. Terdapat 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi.

Selain dari sisi bangunan, rumah tersebut juga menarik perhatian kerana sangat dekat dengan mendiang Marilyn Monroe yang ditemukan tak bernyawa di usianya yang masih 36 tahun.

Bilik Peribadi Marlyn Monroe di mana dia ditemui mati.

Menjelang akhir hayatnya, Monroe menderita sakit yang cukup parah. Ia juga dirundung masalah peribadi serta masalah dalam kariernya. Ia kemudian meninggal dunia kerana kemurungan . Pihak polis menyatakan penyebab kematiannya kemungkinan besar keranabunuh diri. Ia meninggal pada usia 36 tahun.

Sumber

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan