Isu buka tudung di kalangan artis wanita di Malaysia seperti tiada noktahnya. Walaupun segelintir daripada mereka hanya membuka tudung di majlis yang tertutup namun ada sahaja isu yang dibangkitkan oleh netizen.

Seperti yang terjadi pada pelakon popular Fathia Latiff di mana gambarnya dirakam salah seorang rakannya ketika dia menghadiri majlis rumah terbuka saudaranya sempena Aidilfitri, baru-baru ini.

https://www.instagram.com/p/BWp4QP-BVbr/?taken-by=fatiyalatiff&hl=en

Fathia menolak dakwaan lelaki yang bergambar bersamanya itu adalah kekasihnya dan dia menegaskan bahawa di majlis rumah terbuka itu, ahli keluarga dan ramai saudara-mara turut hadir. Apabila berada di samping mereka, Fathia lebih selesa untuk membuka tudung,€ katanya.

Menurut laporan dari Harian Metro, Fathia berkata, dia tidak tahu bagaimana gambar itu boleh tersebar sehingga dimuat naik portal gosip hiburan itu. Walaubagaimanapun dia berharap peminatnya tidak memberi spekulasi buruk terhadap dirinya dan tidak bermakna saya tidak mahu lagi memakai tudung.

https://www.instagram.com/p/BWB4GuDhrfw/?taken-by=fatiyalatiff&hl=en

Pelakon muda popular Fathia Latiff yang memutuskan diri untuk berhijab sepenuhnya pernah menegaskan dia tidak akan sesekali membuka hijab dan akan menolak mana-mana tawaran berlakon yang memintanya berbuat demikian.

IKLAN

Sumber Harian Metro

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry