Nama Azharina sudah tidak perlu diperkenalkan lagi. Penyanyi yang popular menerusi lagu Elegi Sepi itu, membuat ‘comeback’ beliau setelah menjuarai rancangan realiti TV, Gegar Vaganza Musim Ketiga pada tahun lepas.

Mengambil Anak Angkat Ketiga

Pada awal tahun lalu, Azharina bersedih dengan pemergian anak angkatnya yang kedua, Rizqie Azharin Azhar setelah mengalami komplikasi pelbagai penyakit. Kini, bagi mengubat kerinduannya, Azharina atau lebih mesra disapa sebagai Nina sekali lagi mengambil anak angkatnya ketiga yang diberi nama Redha Azharin Azhar.

Bayi lelaki yang dilahirkan semalam dengan berat 3.2 itu diambil setelah ibu kepada bayi ini menghubungi Nina kurang sebulan selepas Rizqie meninggal dunia.

Trauma Dengan Kehilangan Anak

“Saya trauma selepas kehilangan Rizqie. Kali ini, saya mengambil pengasuh yang bertauliah dan berpengalaman untuk menguruskan Redha”

Nina mengambil keputusan untuk memilih pengasuh dengan teliti setelah mengambil kira pengalaman sedihnya yang lepas. Walaupun masih bersedih dengan pemergian anaknya itu, mereka sekeluarga redha dan bersempena itu beliau menamakan anak ketiganya itu Redha .

IKLAN

Tambah Nina, beliau berhasrat untuk membuka rumah anak-anak yatim bagi membantu keluarga yang kurang berkemampuan untuk membesarkan anak dan menjadikan Angelina Jolie sebagai inspirasi beliau

Sumber Harian Metro

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry