Sejak dikenali menerusi lagu hits beliau, Alhamdulillah buat penyanyi Nur Shazwani Selamat atau lebih dikenali sebagai Wani terus mencipta nama termasuklah menjadi peserta paling muda dalam Gema Gegar Vaganza yang diadakan beberapa bulan yang lalu.

Persaingan 3 Wani

Meskipun industri kini sudah mempunyai 2 penyanyi yang sedia ada dengan nama komersial Wani iaitu Wany Hasrita dan Wanie Khairy, Wani tidak kisah apabila peminat – peminatnya telah salah tafsir mengenai mereka bertiga.

IKLAN

Malah Wani menerusi temubual beliau bersama murai.my turut menganggap itu sebagai rezeki dengan menumpanng tuah populariti masing – masing.

” Wani sebenarnya tidak kisah kalau peminat tersalah ‘Wani’. Bagi Wani itu macam masing – masing tumpang populariti nama kami sendiri. Wani pun berkawan rapat dengan mereka sebagai contoh Kak Wany Hasrita dan mungkin satu hari nanti kami bakal berduet menerusi sebuah lagu”

Lakukan 3 Pekerjaan Serentak

Buat Wani yang berusia 20 tahun, usia muda adalah masa dimana beliau melakukan perkara yang diingininya semampu yang boleh.

Dalam perkembangan lain, pada setiap hujung minggu beliau akan hadiri kuliah pembelajarannya manakala jika ada masa terluang selain menghadiri jemputan nyanyian, Wani sendiri akan membantu ibunya berniaga juadah makanan di pasar.

“Sebenarnya sekarang ni pun Wani sentiasa sibukkan diri. Kalau tak ada show atau kelas,Wani akan tolong keluarga di pasar menjual pelbagai juadah. Wani suka tolong ibu, kalau peminat nampak Wani di pasar pun ramai yang bertegur dan ramai juga yang singgah beli”

https://www.youtube.com/watch?v=sOq8FyZemK4

Ujar Wani yang bakal tampil dengan lagu terbaharunya, Aku Selalu Setia.

Gambar Instagram Wani Music 

IKLAN