Minggu kedua Gegar Vaganza yang bertemakan ‘Sekali Dengar, Melekat’ mengejutkan ramai pihak apabila Ferhad menjadi peserta pertama tersingkir dari Gegar Vaganza musim keempat (GV4).

Ferhad Markah Terendah

Nampaknya hasrat beliau untuk ke pusingan akhir tidak tercapai kerana Ferhad terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada pentas itu. Ferhad yang menyanyikan lagu Harus Terpisah dendangan asal Cakra Khan memperoleh markah paling rendah daripada juri profesional iaitu Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang dan Datuk Jalaluddin Hassan selaku juri jemputan.

Dalam sumber lain, ramalan mengenai Raja Azura atau lebih mesra disapa sebagai Kak Engku tersingkir pada minggu pertama ternyata tidak tepat apabila vokalnya berjaya meyakinkan barisan juri untuk mara ke pusingan seterusnya.

Elyana Juara Dua Minggu Berturut-turut

Berlainan pula dengan Elyana, apabila beliau sekali lagi dinobatkan sebagai pemenang Anugerah Gelora Vida Vaganza untuk dua minggu berturut- turut apabila membawa persembahan menarik menerusi lagu Masih Cinta nyanyian asal kumpulan Kotak.

Siapakah di antara Aishah, Liza Hanim, Hazami, Tia Jinbara, Firman, Haida, Aqasha, Elyana, Syura, Raja Azura dan Lan Kristal yang bakal tersingkir pada minggu hadapan? Sama-sama kita nantikan!

Gambar Gegar Vaganza