Dwayne Johnson atau The Rock selama ini dikenali dengan tubuhnya yang sado. Bermodalkan dengan kelebihan ini, dia bukan sahaja berjaya di dunia gusti profesional tapi juga sebagai bintang filem.

Untuk memilki tubuh yang sasa seperti The Rock sudah pasti bukan semudah yang disangka . Namun sebenarnya The Rock memilik tubuh yang besar sejak dari kecil lagi kerana keturunannya sebegitu. Hal ini disampaikan sendiri oleh The Rock ketika muncul di program TV The Ellen DeGeneres Show bersama sahabatnya, Kevin Hart.

IKLAN

“Ketika umurku 14-15 tahun, tinggiku mungkin sudah mencapai 6,3 (kaki) dan beratku sekitar 180-200 (pounds),” katanya seperti terlihat dalam video singkat yang dimuatnaik dalam akaun YouTube The Ellen Show, baru-baru ini.

Maksudnya pada usia belasan itu The Rock sudah mencapai tinggi sekitar 190 cm dengan berat badan sekitar 90 kilogram.

Tak hanya sampai di situ saja, Ellen bahkan menampilkan foto lama The Rock ketika masih bersekolah. Di foto itu terlihat The Rock muda sedang mendedahkan dada dan duduk di depan radio.

Badan The Rock kala itu memang belum sasa seperti sekarang, namun sudah terlihat ototnya yang menonjol.

Melihat foto ini Kevin Hart langsung terkejut. “Wow, apa yang sedang terjadi di sini? Kamu seperti detektif yang mahu jadi DJ,” kata Kevin Hart sambil ketawa terbahak-bahak.

Sumber