Siapa kata pontianak yang terkenal di kalangan masyarakat Melayu tak popular?

Dalam klip video yang berasingan dimuatnaik di akaun Instagram rasmi Hot FM (@ hotfm976), juga saluran YouTube TV Hot semalam, pelakon Leigh Whannel dan Lin Shaye dari filem seram yang terkenal Insidious terlihat sangat kagum dengan pontianak.

IKLAN
Leigh Whannel

Semasa wawancara yang dilakukan di Hong Kong oleh penyampai radio Hot FM, Sara Zulkifli, lebih dikenali sebagai Sarancak, mendekati Whannell untuk bermain permainan meneka jenis hantu di Malaysia.

Lin Shaye

Dalam video itu, pelakon berusia 40 tahun ditunjukkan gambar pontianak. Ketika dia melihat gambar aktres Maya Karin, yang popular dalam filem Pontianak Harum Sundal Malam, Sara bertanya kepadanya: “Setan Apa ini?” Lalu dia menjawab;

“Ia seorang wanita memakai sejenis gaun putih. Saya akan meneka bahawa ia ada kaitan dengan seorang ibu. Dia melakukan dosa ketika hidup dan kembali menghantui kaum ibu, “kata Whannell menjawab dengan tepat.

Sementara itu, Shaye, aktres filem dan TV berusia 74 tahun, ditunjukkan imej Maya sekali lagi, tetapi kali ini memuji hantu ini kelihatan cantik.

“Wow, dia mesti cantik. Saya rasa mungkin dia hantu yang menggoda, dan kalau dia bukan hantu jenis itu, saya rasa dia patut jadi hantu itu,” kata Shaye, yang pernah berlakon dalam filem seram seperti A Nightmare On Elm, Critters, Amityville: Generasi Baru dan Ouija.

Selepas ditunjukkan wajah Maya menjadi pontianak, ini reaksinya;

IKLAN

“Oh, jadi dia macam seorang ahli sihir? “

Wawancara itu adalah sebahagian daripada sidang media untuk mempromosikan filem keempat dari sekuel Insidious, bertajuk The Last Key, yang ditayangkan semalam.

Sumber IG HotFm & NST Online