Penyanyi serta pelakon, Farahdhiya dikecam oleh netizen kerana menggunakan kuali buruk yang hitam ketika memasak untuk bapanya, Mohd Amin. Farahdhiya memuatnaik video masakan ayam sambal itu melalui akaun Instagram peribadi beliau dan memasak adalah hobi beliau.

Farahdhiya berkata bahawa beliau selesa memasak menggunakan kuali kegemaraannya itu dan menegaskan bahawa beliau adalah seorang pengumpul kuali.

View this post on Instagram

Ayam sambal for dinner requested by my dad #fdskitchen #fdcooked #laukfavoritedarikecik

A post shared by farahdhiya_fd (@farahdhiya_fd) on

IKLAN

“itu kuali favourite saya,bukan pasal tak boleh beli kuali lain,macam2 jenis kuali saya ada,u name it.Saya pengumpul kuali tapi yg buruk ni jugak favourite saya.Kuali buruk tak melambangkan apa2,yg penting dapur berasap,stop judging.Kalau awak tak suka pakai kuali buruk itu masalah awak,nothing to do with me. Pelik sungguh manusia macam awak ni,kuali org pon nak sibuk”. – ujar Farahdhiya.

Malah ramai netizen yang lain turut mempertahankan Farahdhiya dan membidas komen negatif tersebut. murai.my berharap agar Farahdhiya bersabar dengan pelbagai komen-komen negatif dari peminat-peminat diluar sana. Apapun bila nak masak untuk team Hangat Malaysia pula? :p