11 Januari Bertemu, Ada Apa Dengan Tarikh Keramat Ini?

17

Tahukah anda pada hari ini bertarikh 11 Januari mempunyai sebuah lagu dengan judul yang sama. Lagu 11 Januari ini adalah nyanyian Armand Maulana ketika dia menjadi vokalis kumpulan Gigi.

Ketika menghasilkan lagu itu Armand Maulana mendapat ilham dari melihat sisi lain dari dirinya dengan membuat sebuah lagu ungkapan cinta untuk isteri, Dewi Gita. Lagu yang dimuatkan dalam album ‘Peace, Love ‘N Respect’ yang dikeluarkan pada 2007 dikatakan sebagai hadiah untuk ulang tahun pernikahannya dia dan isterinya. Kerana tarikh tersebut adalah waktu dimana dia dan Dewi Gita bernikah di Bandung, pada 11 Januari 1994.

IKLAN

Pada hari ini, Armand Maulana dan Dewi Gita menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke-24. Dengan itu, lagu ’11 Januari’ masih menjadi lagu cinta yang ikonik dan terkenang oleh para pendengarnya.

Datuk Seri Siti Nurhaliza Sambut Hari Ulang Tahun

Tanggal 11 Januari ini juga merupakan tarikh hari lahir penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri  Siti Nurhaliza. murai.my difahamkan Siti Nurhaliza telah diberikan kejutan oleh Kool fm yang diraikan dalam satu majlis yang cukup meriah sekali bersempena dengan ulang tahun kelahirannya yang ke 39.

Menurut kapsyen di Instagram pembantu peribadinya, Rozi ABdul Razak, kejutan oleh @hotfm976 dan @koolfmmy dibuat pada 9 Januari lalu iaitu sejam sebelum Siti Nurhaliza dan keluarga keluar bercuti.

Bakal Timang Anak Perempuan

Dalam perkembangan lain, Siti Nurhaliza telah mendedahkan jantina bakal cahaya mata sulungnya adalah perempuan. Da mengharapkan doa dari peminatnya supaya semuanya dipermudahkan dan dikurniakan puteri yang soleha.

IKLAN