Pada mulanya kami menyangka filem Beyond The Edge ini merupakan filem Hollywood. Melihatkan pada poster filem ini tanpa melihat terlebih dahulu trailernya membuatkan kami tergerak hati untuk menonton Filem Beyond The Edge.

Jalan Cerita Yang Lemah

Perlu diingatkan filem ini sebenarnya adalah filem fiksyen Rusia dan tiada kaitan dengan filem Beyond The Edge terdahulu. Jujur kami katakan terdapat pelbagai kelemahan filem ini yang sekaligus menjatuhkan reputasinya. Malah ranking di IMDb juga hanya mendapat 4.6 daripada 10 markah. Antara kelemahan filem ini adalah dari segi jalan ceritanya yang agak mengelirukan.

IKLAN

Barangkali kerana telah dialihkan bahasanya membuatkan filem ini sedikit mengelirukan. Seterusnya adalah dari segi grafik dan kemampuam sebenar filem ini. Kami percaya sepatutnya dengan jalan cerita yang sebegitu, elemen ‘kuasa’ yang dimiliki oleh watak – watak dalam Beyond The Edge boleh menjadi sumber kekuatan filem. Namun, sangkaan kami meleset kerana ianya seperti sebuah fantasi kanak -kanak! Malah ada ketikanya kami hampir terlelap menonton filem ini.

Sinopsis Filem Beyond The Edge

Mengisahkan mengenai Michael seorang ‘gambler’ yang hebat dan sering kali memperdayakan ramai pemain di kasino mewah Eropah. Perancangannya yang selama berbulan itu akhirnya terbongkar apabila seorang pemain misteri yang mempunyai kebolehan menukar kad telah mengalahkan Michael dan menyebabkan dirinya ditangkap.

Dek kerana itu, Michael dikehendaki membayar sejumlah wang yang besar dalam masa seminggu. Untuk menyelesaikan masalah tersebut, Michale telah mengumpulkan beberapa orang individu yang mempunyai kuasa supernatural untuk membantunya menyelesaikan masalah. Namun begitu, pada pengakhirnya mereka terperangkap di dalam satu masalah yang besar hingga memaksa pengorbanan dilakukan bagi menyelamatkan salah seorang daripada mereka.

Beyond The Edge telah diarahkan oleh Aleksandr Boguslavskiy dan Francesco Cinquemani serta dilakonkan Lyubov Aksyonova, Anastasiya Anikhovskaya, Sergey Astakhov dan Antonio Banderas