Sebelum ini kami di murai.my pernah menulis mengenai pelakon dan pengarah, Datuk Rosyam Nor yang secara rasminya telah membuka sebuah pasaraya yang telah pun beroperasi di Setiawangsa, Kuala Lumpur. Menariknya lagi, pasar raya yang dikenali sebagai ST Rosyam Mart itu dibuka pada hari pertama Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) diletakkan pada kadar sifar dan beroperasi selama 24 jam.

Baru 24 Jam Beroperasi Sudah Diboikot?

Dalam perkembangan lain, terdapat pula dakwaan bahawa pasaraya pelakon itu telah menerima ugutan boikot gara-gara menyatakan sokongan pendirian politiknya sebelum ini. Rata-rata netizen yang melihatkan dakwaan itu menyatakan kekesalan mereka terhadap mereka yang cuba melancarkan ugutan boikot tersebut.

Malah ramai yang turut menyatakan itu bukanlah satu tindakan yang bijak.

IKLAN

Anggap Pihak Yang Boikot Kekurangan Akhlak

Meskipun begitu, Rosyam memandang positif akan perkara tersebut dan bersyukur kerana sambutan yang diterima begitu memberangsangkan.

“Alhamdulillah di bulan Ramadan ini saya mendapat banyak rezeki pahala yang orang bagi secara percuma. Ada yang mengutuk saya, tetapi Alhamdulillah dalam masa bulan puasa ini jugak Allah beri rezeki berlipat ganda kepada saya, walaupun ada pihak yang cuba hendak memboikot tapi Alhamdulillah 24 jam penuh sentiasa, meskipun saya belum lancarkan secara rasmi pasar raya saya”

“Terima kasih yang support bagi saya benda itu segelintir sahaja, orang Melayu Islam tak sebegitu hanya mereka yang mungkin kekurangan akhlak melakukan perkara begitu. Lepas raya kita akan buat promosi untuk menjual ayam murah seekor 88 sen,”

Melihatkan tentangan yang diterima, selebriti itu menganggap mereka yang cuba menjatuhkannya adalah sebagai seseorang yang kekurangan akhlak. Apa pun tahniah diucapkan dan selamat maju jaya buat ST Rosyam Mart

Sumber Sinar Harian 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN