IFoto dan video bogel seorang lelaki yang didakwa mirip anak lelaki pelakon Rozita Che Wan iaitu Ammar Effendy yang tersebar dan viral baru-baru ini mengundang kekecohan dalam kalangan netizen sejak Jumaat lalu.

Laman sosial Instagram Ammar menjadi sasaran netizen yang menginginkan kepastian mengenai kontroversi itu.¬†Bagaimanapun, foto adiknya Aaisyah Dhia Rana yang dimuatnaik pada khamis lalu ‘diserang’ dan dipenuhi dengan komen-komen negatif dan berbaur lucah.

IKLAN

Bagaimanapun, ada segelintir netizen berpendapat tidak wajar untuk meninggalkan komen seperti itu di foto adik perempuannya.

Kerancakan komen itu bermula disebabkan penyebaran video dan dua keping foto mirip remaja itu dan menerusi laporan sebelum ini, Che Ta tidak melatah dengan kontroversi terbaharu itu kerana sedar dengan teknologi hari ini pelbagai perkara boleh dilakukan untuk menjatuhkan maruah seseorang.

Malah, Che Ta juga telah sudah membuat laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) berhubung penyebaran gambar tersebut. murai.my berharap agar seluruh keluaga Che Ta serta Ammar tabah mengharungi dugaan yang menimpa ini.