Pengarah Gary Dauberman Bocorkan Kisah Dari Filem Annabelle 3

Mesti Baca

Kisah patung Annabelle masih terus dikembangkan dalam filem ketiga yang dijadualkan ditayangkan pada Julai 2019. Annabelle merupakan filem spin-off pertama The Conjuring yang berfokus pada patung seram di filem tersebut. Pengarahnya, Gary Dauberman pun sudah membocorkan beberapa plot yang akan hadir di Annabelle 3.

Gary Dauberman dikenali sebagai sutradara di sebalik spin-off Annabelle, dari mula cerita pertama sampai Annabelle: Creation tahun 2017. Selain itu, beliau juga membuat filem horor IT dan filem yang baru saja ditayangkan dan menduduki box office, The Nun.

Kejayaan Gary membuat filem seram tentu saja sudah dinantikan oleh para peminat The Conjuring Universe.

Annabelle 3 akan menggunakan lokasi di rumah pasangan paranormal Ed dan Lorraine Warrens. Seperti yang kita ketahui sebelumnya, Ed dan Lorraine berjaya mengurung patung Annabelle di sebuah kotak kaca di rumahnya. Namun ternyata, sampainya Annabelle di sana, ada beberapa kejadian aneh yang menimpa pasangan tersebut.

Kehadiran Annabelle tentu mengubah suasana rumah The Warrens. Meski sebelumnya mereka juga mengumpul beberapa barang mistik, namun boneka Annabelle memiliki energi iblis paling kuat. Annabelle 3 tentu saja akan jadi prekuel sebelum The Conjuring terjadi.

Lantas ketika ditanya penampilan The Warrens di filemnya, Gary hanya menjawab singkat. “Lihat dan tunggu saja nanti,” ujarnya, seperti dipetik dari Dread Central.

Terkini

[VIDEO] Shanell Harun Cemas, Pekerja Butik Dirasuk Makhluk Halus

Pereka fesyen terkenal, Shanell Harun berkongsi pengalaman yang mencemaskan apabila salah seorang kakitangannya telah dirasuk makhluk halus. Nafi Cari Publisiti  Berkongsi...

Artikel Berkaitan