Siapa sangka di sebalik perwatakan kedua-dua selebriti ini, tersimpan satu rahsia diantara Ummi Nazeera dan Datin Diana Danielle meskipun kini membintangi filem yang sama, Gol dan Gincu Vol.2. Malah kedua-duanya turut memperakui akan hal tersebut.

Diana Danielle Diva?

Menurut Ummi atau nama sebenarnya Ummi Nazeera Nur Hidayah Zainal Abidin, dia sudah lama mengenali Diana sejak kecil lagi. Malah keluarga mereka turut saling mengenali antara satu sama lain. Namun begitu, dia menyifatkan Diana sebagai seorang yang berketrampilan menarik tetapi agak sedikit janggal apabila saling berjumpa meskipun sudah lama mengenali.

IKLAN

” Kalau nak tahu saya sebenarnya sudah lama mengenali Diana sejak saya berumur 12 tahun lagi. Malah abang saya turut berkawan baik dengannya. Dan saya akui agak janggal sebenarnya dengan Diana kerana dia punya aura yang mempersonakan sejak dahulu lagi. Malah kalau berjumpa kami hanya bertegur ringkas, barangkali kerana aura yang dibawanya.

Saya rasa Diana pun turut akui merasai perasaan yang sama. Nak cakap dia diva tak juga tapi dia cuma jadi dirinya sendiri sejak dahulu lagi” – jelas Ummi sambil berseloroh.

Tambah pelakon itu lagi, pada mulanya dia akui sukar mendapat keserasian untuk berlakon dengan Diana apatah lagi ini adalah filem pertama mereka digandingkan bersama. Akan tetapi bila sudah berlakon bersama, keserasian itu mula dapat dirasai apatah lagi mereka memegang watak utama dalam filem ini sebagai Zakiah.

Hamil Dua Bulan Ketika Penggambaran

Dalam perkembangan lain, Ummi yang baru sahaja melahirkan anaknya turut berkongsi pengalaman ketika membintangi filem reboot Gol dan Gincu ini. Jelas Ummi pada murai.my, ketika penggambaran filem tersebut, dia disahkan hamil dua bulan dan turut melakukan beberapa aksi lasak, Bagaimanapun dia bersyukur tidak mengalami sebarang kesulitan mahupun alahan teruk ketika dan penggambaran sedang dijalankan.

” Kami mulakan penggambaran tidak silap saya sekitar bulan Januari dan Februari lalu, Alhamdulillah semasa shooting saya tak ada sebarang alahan cumanya saya perasan banyak tidur ketika ada waktu lapang”

Ummi ditemui murai.my di tayangan perdana filem Gol & Gincu 2 yang berlangsung di TGV, Sunway Putra Mall, Kuala Lumpur pada Rabu. Gol & Gincu 2 turut dibintangi Syafiq Kyle, Aedy Ashraf, Sharifah Amani dan Sazzy Falak dan bakal ditayangkan di pawagam bermula 25 Oktober ini.