Pengacara dan personaliti TV, Nurul Syuhada Nurul Ain menceritakan detik cemas dalam penerbangan dari Jakarta ke Kuala Lumpur itu yang terpaksa melakukan pendaratan cemas di Lapangan Terbang Sultan Thaha, semalam kerana mengalami masalah teknikal.

Menurut Shuhada, dia berasa sangat bersyukur dan seolah-olah diberi peluang hidup untuk kali kedua selepas pesawat yang dinaikinya selamat mendarat di Kuala Lumpur pada jam 4 pagi, hari ini (26/2).

Terdahulu Shuhada menceritakan detik-detik pendaratan cemas itu yang begitu dramatik dengan pergerakan pesawat yang terhuyung-hayang. Hal tersebut dikongsikan oleh Shuhada menerusi muat naik terbarunya di Instagram.

Shuhada memberitahu, penerbangan yang sepatutnya mengambil masa 1 jam 45 minit bertukar menjadi 8 jam. Sementara itu, Shuhada berkata, ketika jurutera melakukan pemeriksaan,  kesemua penumpang terpaksa menunggu di dalam pesawat selama 4 jam.

IKLAN

MH724 membawa 120 penumpang dan tujuh krew kabin itu bagaimanpun meneruskan penerbangan pada pukul 1.59 pagi tadi. Seperti yang dilaporkan oleh Tribune Jambi, Pengurus Besar Angkasa Pura II Jambi, Yogi berkata, pihaknya telah menguruskan dengan Jabatan Imigresen, Kuarantin dan Kastam kerana terdapat kemungkinan pesawat tersebut tidak dapat meneruskan perjalanan