Animasi terkenal, Upin & Ipin terus unggul mencetuskan fenomena nya menerusi filem terbaharu, Upin & Ipin : Keris Siamang Tunggal yang mula ditayangkan sejak dua minggu lalu.

IKLAN

OST Upin & Ipin Jadi Sebutan 

Dikatakan sebagai animasi terbaik pernah dihasilkan, filem terbitan Les Copaque ini turut menampilkan beberapa buah lagu sebagai lagu tema nya. Selain lagu dendangan Ernie Zakri berjudul “Buai Laju-Laju” , rata-rata penonton yang sudah menonton filem ini turut memuji kelunakan suara seorang penyanyi lelaki yang turut menyanyikan lagu tema filem Upin & Ipin ini. Mendendangkan lagu berjudul Keris Sakti, penyanyi yang dimaksudkan adalah Fakhrul Razi.

Penyanyi Yang Berasal Dari Brunei 

Jika sebelum ini ramai yang tertanya gerangan penyanyi tersebut, Fakhrul merupakan penyanyi yang berasal dari Brunei Darussalam. Tidak hairanlah gemersik suaranya cukup merdu, kerana penyanyi yang berusia 39 tahun ini pernah mewakili negaranya bertanding di World Championship Of Performing Arts yang diadakan di Hollywood, Amerika Syarikat.

Dalam perkembangan lain, Upin & Ipin Keris Siamang Tunggal yang menelan belanja hampir 10 juta pembikinannya telah mencatat satu rekod terbaharu!

IKLAN

Setakat ini, dikhabarkan kutipan filem animasi tersebut telah mencapai sebanyak RM12.1 Juta kutipan dalam masa seminggu ditayangkan. Tahniah diucapkan buat seluruh warga produksi! Buat anda yang masih belum menonton filem ini, ianya masih hangat ditayangkan di pawagam berhampiran.