Selamat Tinggal! Sony Umum Spider-Man Bukan Lagi Milik Marvel

Ini bermakna segala apa yang kita lihat di dalam filem Spider-Man : Far From Home sebelum ini termasuklah post credit akan datang mungkin akan berakhir disitu sahaja dan barangkali itu adalah filem terakhir Spider-Man bersama Marvel .

Mesti Baca

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Guna Dulu Sebelum Beli? Tilam Sonno Beri Anda Pengalaman Yang Luar Biasa

Anda sedang mencari tilam baru? Kami sangat memahami bahawa proses memilih tilam yang baik memerlukan kita untuk bersusah payah...
Khai Azfarhttps://murai.my
Writes to Express Not to Impress

Mengejutkan! Itulah yang perasaan peminat-peminat Spider-Man apabila mendapat tahu berita yang menyedihkan pagi ini yang mana Spider-Man dikatakan tidak lagi bersama Marvel Cinematic Universe (MCU)

Spider-Man Tidak Lagi Bersama Marvel 

Ini kerana, menurut sumber antarabangsa Presiden Marvel Studios iaitu Kevin Feige telah memaklumkan penarikan filem akan datang Spider-Man berikutan terdapat isu hak milik watak tersebut dengan pihak Sony. Ini bermakna segala apa yang kita lihat di dalam filem Spider-Man : Far From Home sebelum ini termasuklah post credit akan datang mungkin akan berakhir disitu sahaja dan barangkali itu adalah filem terakhir Spider-Man bersama Marvel .

Keuntungan Jadi Punca Perbalahan 

Dalam sumber lain, antara isu yang dilaporkan adalah mengenai perbalahan hasil pendapatan filem Spider-Man sebelum ini. Yang mana pihak Disney yang juga ‘parent company’ Marvel telah berunding untuk membahagikan pendapatan tersebut secara 50-50 antara Disney dan Sony.

Sebelum ini Far From Home telah mencapai lebih dari $1 billion kutipan box-office. Namun terdapat ura-ura mengatakan pihak Sony mendapat keuntungan lebih menerusi filem itu. Di situ, pihak Disney telah telah meminta hak mereka yang selebihnya kerana berasakan Avengers : End Game antara penyumbang kejayaan filem itu namun tidak dipersetujui oleh Sony sehingga munculnya isu ini.

Yakin Akan Berjaya Tanpa Marvel 

Dalam perkembangan lain, pihak Sony berasakan gabungan pasukan kreatif pengarah dua filem Spider-Man sebelum ini iaitu Jon Watts dan Amy Pascal serta pelakon itu sendiri iaitu Tom Holland sudah cukup untuk menaikkan nama Spider-Man tanpa penglibatan Kevin di Marvel. Sehingga kini di laman sosial, peminat meluahkan rasa sedih mereka serta #SaveSpiderman turut tular.

Terkini

3 ‘Influencer’ Sosial Media Diberi Vaksin Terlebih Dahulu? Ini Penjelasan Dr Noor Hisham

Nampaknya ramai netizen yang terkeliru dengan sebuah laporan berita tempatan yang mendakwa Hospital Serdang berhasrat beri vaksin Covid-19 kepada 'Influencer'...

More Articles Like This