Ramai yang teruja untuk menantikan siapakah yang bakal membawakan lagu Anta Permana oleh Dato Sri Siti Nurhaliza dalam Separuh Akhir Muzik-Muzik 34 Jumaat ini. Manakan tidak, selepas mengumumkan pengundurannya dalam Anugerah Juara Lagu (AJL), lagu dendangannya sekali lagi tercalon namun penyanyi tersohor itu masih dengan pegangannya untuk tidak lagi bertanding.

Anta Permana Versi Lelaki 

Justeru itu, penggantinya masih lagi menjadi spekulasi ramai peminat. Jika sebelum ini Liza Hanim, Ernie Zakri, Dayang Nurfaizah dan komposer Anta Permana sendiri, Hael Husaini dikatakan antara calon yang sesuai untuk bawakan lagu itu, kini muncul pula spekulasi terbaru mengatakan lagu tersebut bakal dinyanyikan oleh seorang penyanyi lelaki.

IKLAN

Menerusi sumber terdekat, lagu itu akan dibawakan oleh seorang penyanyi lelaki yang mempunyai pengalaman dalam bidang nyanyian. Malah gemersik suaranya yang merdu antara faktor dia telah dipilih.

Bob Bakal Ganti Siti? 

Biarpun penyanyi tersebut masih lagi menjadi teka-teki, namun ada yang meneka bahawa bintang kelahiran Akademi Fantasia musim kedua, Bob Yusof atau juga dikenali sebagai Bob Mesra bakal menggalas tanggungjawab tersebut.

Sebelum ini Bob pernah membawakan lagu Anta Permana dalam persembahannya dan turut dipuji ramai peminat. Dalam petikan sebuah sumber, Bob turut akui dengan spekulasi daripada peminat namun sedia untuk menyanyikan lagu itu sekiranya dipilih.

Menguatkan lagi spekulasi berkenaan pihak pengurusan Universal Music sebelum ini masih mencari penyanyi yang sesuai untuk menggantikan tempat Siti dan antara kriteria yang diinginkan mereka adalah penyanyi lelaki dan bukan daripada kalangan artis baharu. Apa pun, segalanya bakal terjawab 15 November ini!