Hanya sebulan sahaja lagi sebelum anugerah berprestij, Anugerah Juara Lagu (AJL34) bakal dipertandingkan pada 9 Februari hadapan. Seramai 12 penyanyi yang terdiri daripada penyanyi solo dan berkumpulan bakal bersaing bagi merebut gelaran juara lagu edisi kali ini.

Peminat Letak Harapan 

Tampil dengan tarikannya tersendiri, AJL34 juga menyaksikan dua penyanyi iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Faizal Tahir telah memilih penyanyi lain untuk menyanyikan lagu mereka pada pentas AJL kelak. Dalam pada itu, peminat-peminat meletakkan harapan kepada dua nama besar ini kembali beraksi terutamanya buat Siti yang sudah lama tidak muncul sejak membuat pengumuman untuk berundur dari AJL sebelum ini.

IKLAN

Siti Bakal Kembali?

Malah ketika ini terdapat khabar angin yang mengatakan bahawa Siti bakal kembali membawakan lagu Anta Permana. Menjawab dakwaan tersebut, pengganti Siti yang merupakan penyanyi dan komposer popular, Bob Yusof berkata setakat ini Siti masih berpegang pada pendiriannya untuk tidak membuat persembahan di AJL.

Ketika ditanya mengenai kehadiran penyanyi kesayangan ramai pada AJL Februari ini, menurut Bob dia tidak tahu mengenai perkara tersebut namun benar-benar mengharapkan agar Siti sudi hadir dan menonton persembahannya.

“Wallahualam. Tak tahu lagi. Kena tanya tokti nanti. Kalau ikutkan saya, saya nak dia datang tonton persembahan saya”- katanya kepada Murai.my usai daripada sidang media AJL34

Sebagai rekod, lagu Anta Permana telah diperdengarkan buat umum pada 21 September 2018 yang mana ianya telah ditulis oleh komposer Ezra Kong dan Hael Husaini.