Setelah salah seorang tonggak utama One Nation Emcees (ONE), Mimi Fly mengambil keputusan untuk berundur dari kumpulan itu, ramai yang berteka teki mengenai siapakah penggantinya memandangkan ONE akan terus mengekalkan identiti mereka bersama seorang penyanyi wanita.

ONE Umum Adeline Tsen Sebagai Pengganti 

Semalam, menerusi laman Instagram pemenang tempat kelima Gegar Vaganza 2019 itu, mereka secara rasminya telah mengumumkan penyanyi dan pelakon Adeline Tsen menggantikan tempat Mimi sebagai penyanyi wanita ONE. Dalam posting tersebut, mereka memberitahu penyanyi kelahiran Sabah itu telah menjalani latihan vokal dan tarian sejak 5 minggu yang lalu sebelum bersedia menyertai ONE.

IKLAN

Adeline Bakal Berikan Yang Terbaik 

Malah kumpulan itu turut membuat persembahan pertama mereka bersama Adeline di Singapura semalam. Dalam perkongsian Adeline pula, dia berasakan seperti tidak percaya menyertai kumpulan yang telah mencipta fenomenanya tersendiri. Sebagai ahli baharu, dia berjanji akan cuba yang terbaik dalam persembahan akan datang.

Terdahulu, Mimi membuat keputusan untuk meneruskan karier solonya selepas dua minggu bertanding dalam GV6. Enggan mensia-siakan usaha ‘comeback’ mereka, ONE yang turut dianggotai Sabhi Saddi, Jojoe Fly dan Kozae Murtaza itu menghormati keputusan Mimi dan meneruskan legasi kumpulan ONE yang mula aktif sejak 2008