Boleh dikatakan pada minggu ini tumpuan diberikan kepada pelakon Syifa Melvin selepas dikaitan dengan kontroversi yang mendakwa dia seperti mendesak kekasihnya, Safawi Rasid untuk berkahwin. Ekoran itu, prestasi Safawi sebagai seorang pemain bola dikatakan merosok kononnya disebabkan tekanan tersebut.

Sekali Lagi Dikecam 

Sejurus selepas itu, nama Syifa menjadi bualan hangat sehingga teruk dikecam di media sosial termasuklah pendedahan oleh netizen mengenai sebuah rakaman video. Dalam video tersebut, kelihatan Syifa yang juga adik kepada pelakon Syatilla Melvin sedang berbual bersama jurusolek mengenai gayanya.

IKLAN

Bandingkan Golongan PPRT 

Namun begitu, dek kerana membandingkan gaya tersebut dengan golongan bawahan termasuk mereka yang tinggal di Projek Perumahan Rakyat Miskin Tegar (PPRT), Syifa sekali lagi dikecam teruk.

Malah ada diantara mereka turut membandingkan kehidupan pelakon itu sekeluarga suatu ketika dahulu selain menuntut permohonan maaf secara terbuka kerana telah mengguris hati sesetengah pihak. Sehingga kini tiada penjelasan lanjut dibuat oleh Syifa mengenai kenyataanya di dalam video tersebut.