Menerusi laman Instagram nya, penyanyi Ernie Zakri,28 telah memuatnaik gambar terkini yang kelihatan manis bertudung sekaligus mengumumkan dirinya sudah berhijab.

2020 Titik Penghijrahan Ernie 

Dalam perkongsian BH Online, Ernie atau nama sebenarnya Nur Ernie Shahirah Zakrie berkata sudah lama menyimpan niat untuk berhijab apatah lagi pernah berjanji pada diri sendiri tahun 2020 akan menjadi titik penghijrahan buatnya.

IKLAN

“Ikutkan, saya sudah lama menyimpan niat mahu berhijab. Cuma, kekuatan melakukan perubahan makin mencengkam diri selepas kita diuji dengan musibah penularan wabak COVID-19,”

Kongsi pelantun Gundah ini, dia telah menghantar mesej pada ibunya kira-kira jam 2 pagi, semalam untuk memberitahu keinginannya mahu berubah imej dan ternyata ianya menggembirakan hati ibunya walapun ada diantara ahli keluarganya terkejut dengan keputusan ini.

“Saya mesej Mama, biarpun kami tinggal sebumbung. Saya berada di tingkat atas, Mama pula di bawah. Saya nyatakan keputusan mahu bertudung.

“Nyata, ia menggembirakan hati Mama. Saya akui ada di kalangan ahli keluarga terkejut dengan keputusan ini, apatah lagi pada saat kerjaya sedang meluncur laju.

“Saya percaya seseorang harus tekad membuat keputusan besar dalam hidup, terutama soal penghijrahan diri tanpa tekanan sesiapa,”

Harap Peminat Tidak Keliru

Dalam pada itu, kongsi Ernie lagi dia berharap peminat tidak keliru sekiranya ada rakaman atau gambar tidak bertudung disiarkan.

Menerusi laman Twitter, rata-rata peminat memuji penampilan terbaharu Ernie dan dalam masa yang sama dia turut berharap agar mereka dapat mendoakannya yang terbaik.