Memang tidak dapat dinafikan, ramai tidak berpuas-hati dengan sikap segelintir rakya Malaysia yang masih keluar berkeliaran dalam tempoh PKP (Pelaksanaan Kawalan Pergerakan).

Hal yang sama turut dirasakan oleh pengacara terkenal Malaysia, Datuk Aznil Nawawi. Baru-baru ini Aznil berkongsi luahan video seorang doktor yang mendedahkan terdapat masih ramai yang berkeliaran di kawasannya.

Perkongsian Aznil ini menerima pelbagai reaksi dari netizen termasuk di kalangan selebriti termasuklah pengacara Raianna.

IKLAN

Aznil Tegur Pengacara GoShop, Raianna

Di ruangan komen, Raianna memberitahu dia terpaksa keluar rumah ketika tempoh Pelaksanaan Kawalan Pergerakkan (PKP) ataus urusan kerja.

“Tetapi saya keluar juga untuk bekerja, Saya bukan berkeliaran”- keluh Raianna.

“Raianna, kekayaan tidak boleh selamatkan nyawa kalau dah kena”- tegur Aznil.

“Cukup-cukuplah buat duit cakap denga boss awak”- komen Aznil membalas keluhan dari pengacara GoShop itu di Instagramnya.

Ternyata keluhan Raianna tidak disambut baik oleh Aznil atau lebih dikenali sebagai Pak Nil. Menurut Aznil nyawa lebih berharga daripada wang.

Rainanna atau Rai bukan lagi asing kerana telah lebih 20 tahun berada dalam bidang pengacaraan. Wajahnya sentiasa menghiasi kaca TV mengendalikan program secara langsung Go Shop berkonsepkan beli belah melibatkan penonton di kaca TV.