5 Video Zaman Remaja ‘Mak Leha’, Liza Abdullah Yang Ramai Tak Tahu

4.7K

Penangan drama bersiri 7 Hari Mencintaiku 2 yang disiarkan TV3 telah mencetuskan fenomena. Manakan tidak, hampir setiap minggu, beberapa babak drama itu menular ke laman sosial. Malah, barisan pelakonnya turut mendapat tempias.

Antara yang menjadi sebutan adalah pelakon veteran Liza Abdullah (Mak Leha) yang selama ini banyak berlakon drama sebagai ibu tetapi penangan drama itu cukup besar kepadanya. Rata-rata penonton sibuk memperkatakan tentang Mak Leha iaitu ibu mertua yang mempunyai keinginan tersendiri dalam membahagiakan anak-anaknya.

View this post on Instagram

Nampaknya Mak Leha dah menyesal gais😭 Sayu tengok Mak Leha😢 . #7HARIMENCINTAIKU2 Mulai 2 Julai 2020 Setiap Isnin hingga Jumaat 7 Malam hanya di Akasia @tv3malaysia . Adaptasi Novel 7 Hari Mencintaiku 2 karya @sitirosmizahsemail Arahan : @khanmancung Terbitan : @sronesdnbhd Dibintangi oleh @sallywho @shukriyahaya @lala.wansharmila @syazwanzulkifly @lizza_abdullah @kazar35 @jajailiyes_ @bilazali @jasminhamidjh @seanlje @dhia_ly @puterirafasya1 @shaharuddinthamby @wafarienaroslan @_anneabdullah @razzuanrosli @syaffiqsahli Dan ramai lagi . OST Aku Bidadari Syurgamu – @ctdk . #7harimencintaiku2 #akasiatv3 #tv3malaysia #sitisaleha #shukriyahaya #wansharmila #sofi #syazwanzulkifly #khuzairi #miaadriana #ctdk #7harimencintaiku #dramasangat #Malaysia #kitabaikramaisayang #sitinurhaliza #seanlee #kitajagakita #buntat #paksamad #makleha #fightcovid19 #kitamestimenang #sitirosmizah #dramaadaptasinovel #akubidadarisyurgamu

A post shared by 7 Hari Mencintaiku 2 (@_7harimencintaiku2) on

Perbalahan antara Mak Leha dengan menantunya Mia (Siti Saleha) seolah-olah tiada noktah dan mengundang rasa geram di kalangan penonton. Berpuluh tahun dalam dunia lakonan, kehebatan Liza Abdullah untuk menghayati watak memang tiada tandingan.

Untuk info, Liza mula dikenali sebagai penyanyi pada tahun 1984 sebelum namanya menjulang sebagai pelakon sejak membintangi filem Ali Setan bersama Azmil Mustapha dan Fauziah Ahmad Daud pada 1985.

IKLAN

Apa kata kita lihat 5 Video lama yang memaparkan aksi lakonan dan nyanyian Liza Abdullah ketika era-80an.

Bakat luar biasa Liza Abdullah telah dibuktikan selepas beliau pernah dicalonkan untuk kategori Pelakon Pembantu Wanita Terbaik (Drama) Anugerah Skrin menerusi lakonan mantapnya dalam drama Neraka Abah pada tahun 2013.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry