Samsung Lancarkan Galaxy M51, Bateri Sebesar 7,000mAh

Mesti Baca

Setelah berteka-teki, Samsung akhirnya melancarkan telefon pintar siri M terbarunya, Galaxy M51, di Jerman. Sejajar dengan khabar angin yang sebelumnya beredar, telefon bimbit ini dilengkapi dengan bateri dengan kapasiti jumbo 7,000 mAh.

Dengan bateri yang begitu besar, telefon bimbit tersebut dikatakan mampu bertahan lebih dari dua hari. Jika kehabisan bateri, telefon bimbit ini boleh dicas sepenuhnya (100 peratus) dalam dua jam dengan pengecas 25W.

Selain bateri, spesifikasi lain juga, Galaxy M51 dikuasakan oleh chipset Snapdragon 730, RAM 6GB, dan memori dalaman 128GB yang dapat diperluas dengan kad microSD dengan kapasiti hingga 512GB.

Secara reka bentuk, penampilan Galaxy M51 mirip dengan Galaxy A51 atau A71. Bahagian depan menggunakan layar Super AMOLED 6.7 inci dan resolusi Full HD Plus. Di bahagian belakang, terdapat empat kamera yang disusun kemas. Keempat kamera tersebut terdiri daripada kamera utama 64 MP, kamera ultrawide 12 MP, kamera makro 5 MP, dan kamera sensor kedalaman 5 MP.

Di Eropah, Galaxy M51 tersedia dalam dua varian warna, iaitu hitam dan putih, dan dijual dengan harga 360 euro atau sekitar RM1,790. Telefon ini akan mula dijual pada 11 September. Namun, belum diketahui apakah telefon ini juga akan dipasarkan ke wilayah lain, termasuk Malaysia, atau tidak. Sama-sama kita nantikan!

[Sumber GSM Arena]

Terkini

“Kurang Ajar!”- Ashraf Muslim Bengang Dengan Syarikat Judi

Pelakon Ashraf Muslim meluahkan rasa kecewa terhadap sebuah syarikat perjudian selepas tular di media sosial mengenai lagu raya yang...

Artikel Berkaitan