Kaum lelaki cukup terkenal dengan kegagahannya. Namun di sebalik imej ‘perkasa’ yang ditampilkan, masih terselit sekelumit perasaan bimbang ketika melakukan aktiviti berasmara. Ada ketikanya golongan ini akan dihimpit perasaan takut hingga menjejaskan  prestasi seks mereka sendiri. Apakah perkara yang merisaukan sang suami? Jom kita lihat!

Gagal Puaskan Pasangan 

via syl.ru

Biarpun berusaha untuk memuaskan pasangan tetapi ada kalanya ia masih tidak kesampaian. Perkara sebeginilah yang akan membuatkan si suami akan berasa amat kecewa malah sampai ke satu tahap, sang suami juga akan merasa gagal untuk membahagiakan pasangan. Padahal isteri kebiasaannya tidak menjadikan orgasma sebagai ukuran untuk mengecapi sebuah kebahagiaan.

Hilang Nafsu Seks

via blogspot.com

Adalah normal sekiranya seseorang lelaki itu akan hilang keinginan untuk melakukan seks. Meskipun sudah habis godaan dari pasangan namun ‘kemuncaknya’ masih belum dirasai. Berkemungkinan besar masalah ini adalah disebabkan oleh tekanan ataupun keletihan. Walau bagaimanapun, jika perkara yang sama terus berlanjutan maka ia tidak boleh diambil remeh. Sebab itulah golongan ini cukup bimbang seandainya nafsu ‘berasmara’ pergi begitu sahaja.

Kecewa Dengan Cara Layanan

Pornografi nyata mengundang kesan yang buruk kepada penontonnya terutama sekali untuk lelaki. Ini kerana, rata-rata dari mereka akan gemar membayangkan pasangan masing-masing akan memberi layanan ‘seks panas’ sepertimana yang ditonton. Apa yang pasti, segelintir wanita juga sebenarnya tidak mampu ‘berlebihan’ ketika ‘berasmara’. Apabila ia terjadi, sudah pasti si suami akan dihimpit perasaan kecewa yang teramat sangat.

Bimbang Isteri Hamil

via Siakap Keli

Melangkah ke alam perkahwinan tidak bermaksud lelaki cukup bersedia untuk bergelar bapa. Ada diantaranya biarpun sudah lama mendirikan mahligai bahagia namun status ‘bapa’ masih digeruni. Sebab itulah ketika berasmara, si suami lebih berhati-hati bagi mengelakkan pasangan akan ‘berbadan dua’. Secara tidak langsung, sikap sedemikian membuatkan nafsu seks mereka akan sedikit menurun dengan sendirinya.

Keadaan Diri Yang Tidak Menarik

via Freepik

Bukan sahaja wanita malah lelaki juga sebenarnya bimbang sekiranya diri mereka kelihatan tidak menarik. Sekiranya ia berlaku, maka segeralah berjumpa dengan pakar bagi mendapatkan khidmat nasihat yang sepatutnya. Mungkin kerana penampilan yang tidak seperti dahulu membuatkan perasaan sayang dan cinta beransur pergi begitu sahaja. Realitinya, itulah yang sering berlaku sekaligus akan membuatkan banyak hati dihimpit keresahan.

IKLAN

Cepat Ejakulasi

via Tribunnews.Com

Keperkasaan seorang lelaki sedikit goyah apabila pasangan lambat mencapai kepuasan. Lazimnya ia terjadi kepada suami isteri yang baru sahaja mendirikan rumahtangga. Kesukaran mengawal emosi serta kurangnya pengetahuan tentang seks akan membuatkan ejakulasi (mencapai klimaks) berlaku dengan cepat.