Penyanyi dan komposer berbakat besar, Aina Abdul terus mencipta kejutan dan rekod peribadinya dalam karier seni. Tidak hanya mencipta lagu buat dirinya dan penyanyi-penyanyi popular tanah air, Aina kini dikhabarkan turut menulis lagu tema bagi rancangan berkonsepkan Vlog di laman YouTube kendalian Rosix dan Noor Nabila iaitu ‘Rosix & Bella’.

OST YouTube Pertama Di Malaysia

Via Instagram Rosixomar

Menurut Aina, dia telah dipelawa oleh Rosix sebelum ini untuk menulis lagu tema buat rancangan YouTube mereka dan dia dengan berbesar hati menerima peluang tersebut apatah lagi ianya merupakan lagu ‘OST’ YouTube pertama ditulis olehnya.

Difahamkan rancangan Rosix & Bella juga merupakan vlog pertama yang mempunyai OST nya tersendiri di Malaysia.

IKLAN

“Ini sebenarnya lagu pertama saya yang dibuat khas untuk OST di YouTube. Saya sangat gembira bila dapat peluang macam itu sebab mereka (Rosix dan Bella) bukanlah nama yang kecil dan bila dapat peluang macam ini, saya tak akan lepaskannya” kata Aina kepada Murai.my

Kejutan Untuk Peminat

Via Instagram Aina Abdul

Dalam perkembangan lain, Aina turut mendedahkan khabar gembira buat peminatnya yang mana sebelum hujung tahun ini dia bakal menghadiahkan mereka dengan dua buah single baharu lagi. Menolak tanggapan barangkali kesemua lagu ini bakal diserap sebagai sebuah album baharu, sebaliknya Aina berkata dia akan tampil dengan sebuah album pada tahun hadapan yang mana kesemuanya adalah lagu-lagu baharu.

“Sebelum berakhirnya tahun 2020 ini, Insyallah saya akan hadiahkan peminat dengan dua buah lagu lagi cumanya projek itu masih lagi rahsia. Satu lagi ramai sudah sedia maklum Aina akan berduet dengan Lah Ahmad dan satu lagi dirahsiakan”

“Sebenarnya memang nak keluar album pada tahun hadapan. Tapi lagu-lagu itu bukanlah lagu yang saya dah keluarkan, ianya berbeza. Masih ada lagu Bahasa Inggeris kerana lagu terakhir yang dikeluarkan adalah lagu Shadow, jadi peminat-peminat lagu itu ada yang kurang meminati lagu bahasa melayu saya”

“Saya tak nak mereka berasa saya lupa pada mereka jadi saya akan sambung kembali perjalanan itu dan dalam masa yang sama masih fokus pada lagu-lagu melayu” tambahnya lagi

Aina ditemui Murai.my ketika di malam akhir Suria Duo X telah di Dewan Kristal, TM Convention Central, Kuala Lumpur baru-baru ini. #teamAzlanXAraJohari menerusi finalis nya, Shazreen muncul sebagai juara edisi sulung program manakala tempat kedua telah disandang oleh Murshid Nazri dari #teamEzadLazimXAinaAbdul dan Danny Mierul mwakili #teamSyamelXSitiSarah) berada ditempat ketiga.