Setiap artis mengalami insiden yang memalukan dalam diri mereka. BTS juga tidak terkecuali mengalami insiden-insiden yang tak dapat dilupakan. Insiden apakah? Scroll sampai habis okay!

1J-Hope

Peminat BTS dan J-hope sendiri sudah tentu tidak dapat melupakan prank dalam lif dalam rancangan Rookie King. Prank tersebut bermula apabila setiap ahli BTS perlu mempamerkan daya tarikan mereka semasa menaiki lif. Tidak ramai yang tahu bahawa seorang wanita misteri akan mengganggu persembahan solo mereka dengan memasuki lif.

IKLAN

Apabila pintu lif dibuka, J-Hope terbaring di lantai dan mengepakkan badannya seperti ikan keluar dari air. Sebaik sahaja melihat wanita itu, beliau melompat berdiri dan menjelaskan mengapa beliau bertindak seperti orang aneh. J-hope yang kelihatan sangat malu sehingga tidak berdiri dengan baik. Setelah prank telah tamat, Jimin bertanya kepada J-Hope bagaimanakah perasannya, dan Jhope mengatakan bahawa beliau boleh mati kerana terlalu malu.

2Jimin

Jimin akhirnya memalukan diri sendiri apabila berusaha memuji Taemin SHINee. beliau menegaskan bahawa Taemin adalah penari yang jauh lebih baik. Jimin mengatakannya kerana beliau baik dengan Taemin, tetapi dengan cepat beliau menyedari bahawa beliau secara tidak sengaja menghina seseorang yang berada di sebalik topeng itu.

Menyedari kesalahannya, Jimin mula berdoa agar performer misteri itu bukanlah sunbae dan ternyata seseorang di sebalik topeng itu ialah Thunder dari MBLAQ. Jimin yang kelihatan terkejut menyembunyikan wajahnya dan terus terduduk. Jimin meminta maaf kepada Thunder di atas kesalahannya.

3RM (Rapper Monster) 

RM mempunyai pelbagai jenis gaya rambut. Antara gaya rambut yang paling tidak dilupakan mungkin potongannya yang permed dari “No More Dream”, namun gaya rambut bukanlah yang memalukan bagi beliau.

Dalam episod Problematic Men, hos menunjukkan kepada tetamu mereka kompilasi foto mereka yang paling memalukan. Collage RM menampilkan beberapa gaya rambut yang paling luar biasa, tatpi beliau memberitahu hos bahawa mereka boleh mentertawakan semua gambarnya yang lain. Foto sewaktu zaman sekolah menengahnya adalah satu-satunya gambar yang beliau benar-benar malu!

IKLAN

4

V juga tidak terlepas dari momen-momen yang memalukan. Dalam episod rancangan rancangan Idol Party, hos rancangan memainkan video klip V sedang rap di belakang pentas pada tahun 2014. V yang kelihatan sangat malu mencampakkan tuala ke atas lantai dan terus keluar ke pintu studio. Suga yang tidak membantu terus terpekik kepada V semasa V berjalan keluar.

” Wow, sangat memalukan!”- Suga

Walaubagaimanapun, hos rancangan itu membawa V kembali ke set dan meminta semua ahli rap bersama.

5Suga 

Suga juga tidak terlepas daripada insiden yang memalukan dari atas pentas sehinggalah di luar pentas. Kononnya beliau hampir mati ketika melihat semula lakonannya yang lama dan sangat comel dalam Weekly Idol. Video tersebut dari awal kemunculan BTS dan setiap ahli memberikan pickuplines dalam bahasa Jepun.

Tiada seorang pun ahli BTS yang gembira melihat video klip yag lama itu, tetapi bagi Suga, ianya terlalu sukar untuk dikendalikan dan beliau merana sepanjang masa.

6Jin

Jin juga turut mengalami insiden yang memalukan dalam hidupnya apabila seluarnya terlondeh di hadapan semua orang melakukan persembahan debut BTS. Beliau yang begitu kesal dengan kejadian yang memalukan itu membuatkan beliau menangis di belakang pentas. Ahli BTS yang lain tampil memberi sokongan kepadanya supaya jangan kecewa dengan apa yang berlaku.

7Jungkook

Jungkook mungkin antara ahli yang paling pemalu dalam kumpulan BTS, tetapi beliau tidaklah pemalu seperti yang lain sangkakan. Jungkook pernah overconfident semasa dance battle dalam American Hustle Life. Beliau cuba melakukan flip namun gagal. Walaubagaimanapun, beliau cuba melakukan yang terbaik untuk menghabiskan dance battle tersebut.