Bintang Titanic, Kate Winslet Merasakan Media Sangat ‘Kejam’ Terhadapnya

Mesti Baca

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Gempar! Pengarah & Suami Aktres Terkenal DM Teman Lelaki Nur Sajat?

Kontroversi mengenai usahawan sensasi Nur Sajat telah menarik ramai perhatian untuk memberi kenyataan termasuklah para selebriti iatu suami kepada...

Memakai Gelang Berlian Puteri Diana, Ini Alasan Meghan Markle

Meghan Markle memakai perhiasan istimewa sewaktu wawancara beliau yang bakal datang dengan Oprah Winsfrey. Memakai Gelang Berlian Mendiang Puteri Diana Sewaktu...

Pelakon Kate Winslet kesal dengan laporan sebuah tabloid yang mengkritik fizikalnya dalam wawancara baru-baru ini. Selama bertahun-tahun, bintang Titanic itu telah melawan semua komen media jahat yang telah merosakkan keyakinannya.

Setelah filem Titanic tahun 1997 dilancarkan, yang menyaksikan Winslet’s Rose bergandingan dengan Jack, Leonardo DiCaprio, ramai media memberi fokus media kepada perubahan tubuhnya sekarang dengan pada masa mudanya.

Dalam temu bual yang diterbitkan dalam Marie Claire, Kate Winslet berkongsi betapa tidak senangnya melihat berita utama mengenai tubuhnya.

“Tidak masuk akal bagaimana wartawan tabloid yang kejam terhadap saya,” katanya.

“Saya masih mencari siapa saya sebenarnya. Mereka akan memberi komen mengenai ukuran tubuh saya, mengira berat badan saya, mengambil nota tentang diet yang harus saya jalani. Sangat kritikal tetapi mengerikan dan menjengkelkan untuk dibaca,” sambung Kate Winslet.

Wanita berusia 45 tahun itu sering diminta memberi komen mengenai penampilannya sendiri. Dia mengakui tidak senang dengan soalan itu.

Pemenang Anugerah Akademi juga mengatakan bahawa kerana berita itu, dia hilang keyakinan diri. Malah, dia sering mempertimbangkan untuk berhenti berlakon di Hollywood pada masa akan datang.

Selain itu, dia mendedahkan bahawa selepas melahirkan anak perempuannya Mia, ketika dia baru berusia 25 tahun, perspektifnya berubah mula berubah. Ini membuatnya tidak peduli dengan mereka yang menyampaikan spekulasi dan pendapat mengenai tubuhnya.

Terkini

Isma Yusoof Pernah Terfikir Mahu Bunuh Diri, Ambil Iktibar Dari Artis K-pop

Membuat pengakuan berani secara terbuka tentang isu transgender adalah sesuatu yang jarang dilakukan di Malaysia. Namun sikap keterbukaan pengarah,...

Artikel Berkaitan