NuNu NaNa & Ratusan Lagu K-Pop Dibuang Dari Spotify!

Antara yang menjadi 'mangsa' termasuklah penyanyi Jessi, Hwasa, IU, MONSTA X, SEVENTEEN, LOONA, MAMAMOO, THE BOYZ, GFRIEND, (G)I-DLE, ASTRO dan banyak lagi.

Mesti Baca

Ratusan lagu-lagu Korea (K-Pop) dikhabarkan telah dibuang daripada aplikasi penstriman popular, Spotify. Dikhabarkan, lagu-lagu tersebut merupakan nyanyian daripada penyanyi yang diedarkan di bawah syarikat Kakao M.

TIdak Lagi Berada Dalam Spotify 

Antara yang menjadi ‘mangsa’ termasuklah penyanyi Jessi, Hwasa, IU, MONSTA X, SEVENTEEN, LOONA, MAMAMOO, THE BOYZ, GFRIEND, (G)I-DLE, ASTRO dan banyak lagi. Kesemua lagu-lagu nyanyian mereka dikatakan tidak lagi berada di dalam Spotify bermula hari ini berikutan memberi hak penyiaran tersebut kepada laman penstriman digital popular Korea,Melon.

Beri Hak Kepada Melon

Sebagai info, Melon merupakan anak syarikat kepada Kakao M dan dikhabarkan isu yang terjadi diantara Spotify dan syarikat itu mengenai lesen penyiaran sudah diketengahkan sejak awal Februari lalu. Keputusan itu dikatakan telah membuatkan peminat kepada penyanyi dan kumpulan yang terlibat kecewa kerana tidak lagi dapat mendengar lagu kegemaran mereka di Spotify.

Bagaimanapun, selebriti yang bernaung dan diedarkan di bawah syarikat SM, YG, JYP dan BigHit Entertainment tidak terkesan dengan isu ‘dibuang’ dari Spotify.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan