4 Jam Lebih! Ini Yang Menarik Mengenai Zack Synder’s Justice League

ilem ini juga dikatakan filem terpanjang DC kerana berdurasi lebih dari 4 jam selain turut memaparkan versi yang lagi 'dark'. 

Mesti Baca

Mungkin ada yang sudah sedia maklum dan mungkin ini juga pertama kali mendengar mengenai filem Zack Synder’s Justice League.

Kemunculan Watak DC Yang Lain 

Mula ditayangkan hari ini, benar terdapat banyak persamaan dan perbezaan berbanding versi 2017. Masih mengekalkan watak-watak yang sama dan hampir keseluruhan jalan cerita terdahulu, namun berbeza bagi versi Zack Synder’s penonton bakal melihat babak-babak yang belum pernah ditayangkan dan kemunculan istimewa beberapa watak DC yang lain termasuk Joker.

Filem Justice League yang ditayangkan sekitar 2017 sebenarnya telah diarahkan oleh Zack Synder sebelum Joss Whedon mengambil alih sebagai pengarah filem tersebut. Difahamkan, Synder menarik diri daripada produksi tersebut berikutan kematian anaknya, Autumn.

Bagaimanapun, filem arahan Whedon mendapat kritikan daripada peminat setia DC kerana beranggapan versi tersebut seperti kurang impak apatah lagi selepas itu filem Avengers terbitan Marvel berjaya menjadi filem adiwira berkumpulan yang terbaik.

Lebih ‘Dark’ 

Selepas pengumuman mengenai terbitan semula Justin League, hari ini versi Zack Synder’s ditayangkan serentak di seluruh dunia menerusi saluran penstriman HBO Max. Filem ini juga dikatakan filem terpanjang DC kerana berdurasi lebih dari 4 jam selain turut memaparkan versi yang lagi ‘dark’.

Terkini

Azhar Osman Kembali Selepas ‘Hiatus’ Dalam Industri Muzik

Setelah bertahun lamanya tidak mendengar perkembangan terbaharu pelakon dan penyanyi ini, Azhar Osman, kini kembali memeriahkan industri muzik dengan...

Artikel Berkaitan