Sebelum ini Julia Perez sememangnya berada dalam tahap kritikal,malah beberapa minggu yang lalu, Jupe telah menjalani menjalani proses cuci darah kerana ginjalnya yang mulai terganggu. Ramai peminatnya yang tertanya-tanya keadaannya sekarang, dan kini boleh menarik nafas lega.

Jupe kini dilaporkan sudah sedarkan diri dan keadaanya mula bertambah baik. Hal ini secara langsung disampaikan oleh Sassy, salah seorang teman rapat Della adik Jupe di Hospital.

Khabar Angin Sudah Meninggal Dunia

Satu demi satu ujian telah dilalui oleh Julia Perez yang kini sedang menderita sakit kanser. Ketika dia bertarung nyawa melawan sakit yang dihidapinya, Jupe sering menerima berita dikhabarkan dia sudah meninggal dunia.

IKLAN

Namun ternyata semuanya hanyalah berita palsu di atas kesilapan individu yang tidak peka. Kali ini difahamkan sebuah informasi yang tidak benar dari laman sesawang Wikipedia. Menurut informasi yang tertulis dalam Wikipedia, mereka menyatakan pada tarikh 13 Mac 2017 sebagai tarikh Jupe meninggal dunia.

Bukan itu sahaja, laman tersebut menyatakan Jupe meninggal dunia di Singapura.  Ketika ini, Jupe menjalani rawatan intensif di Hospital Cipto Mangunkusumo. Keadaan Jupe cukup membuat para netizen prihatin apatah lagi baru-baru ini terlihat kakinya semakin membengkak dan sukar untuk berjalan.

Sumber