Pada minggu lalu, murai.my dengan kerjasama Disney dan TGV One Utama telah mengadakan tayangan perdana filem animasi Coco bersama – sama dengan pembaca bertuah kami.

IKLAN

Mesti Tonton Filem Coco!

Jujur kami katakan, filem bergenre animasi ini bukanlah kegemaran kami namun sebaik saahaja filem ini ditayangkan, tumpuan kami pada filem ini tidak berginjak sehingga ke penghabisan. Pujian harus diberi kepada pembikinan filem ini kerana sepanjang tahun 2017 kami boleh katakan Coco adalah antara filem yang penuh dengan warna dan yang terbaik pernah kami tonton. Malah jalan cerita yang penuh pengajaran ini sesuai untuk ditonton seisi keluarga.

Sinopsis

Coco menampilkan cerita mengenai budak kecil bernama Miguel dengan cita-citanya sebagai pemuzik.

Dek kerana mahu merealisasikan impiannya, Miguel ingin mencuri gitar milik mendian idolanya yang juga seorang penyanyi dan pemuzik disegani, Ernesto de la Cruz.Akan tetapi kerana terlalu berkeras dan melawan cakap keluarganya, Miguel telah terjatuh ke dalam dunia kematian yang dihuni mendiang nenek moyangnya.

Dapatkah beliau lepaskan diri dalam dunia kematian? Sediakan tisu sebelum masuk menonton filem ini kerana sudah pasti air mata anda akan mengalir tanpa disangka