Raja Bollywood paling romantis di India sudah pasti disandang oleh Shahrukh Khan. Sejak tahun 90-an hinggalah sekarang, belum ada lagi yang boleh menandingi kehebatan beliau beraksi romantis dalam filem-filem yang dibintangi.

Shahrukh Khan juga dikenali sebagai individu yang sangat menyayangi keluarganya mengakui bahawa tidak begitu romantis bersama isterinya Gauri Khan namun sepanjang hidupnya, dia hanya mencintai seorang wanita sahaja.

IKLAN

Kekasih pertama dan terakhir Shahrukh Khan adalah Gauri Khan. Namun sebaliknya terjadi pada Gauri yang dahulunya menolak ramai lelaki yang dekat dengannya, sehinggalah ia berjumpa dengan Shahrukh Khan dan mereka sama-sama jatuh cinta.

Kisah percintaan Shahrukh Khan dan Gauri tidak  semudah yang disangka. Hubungan mereka dihalang oleh keluarga Gauri, malah Shahrukh Khan pernah diserang dengan parang oleh abang Gauri yang tak suka adiknya bercinta dengan lelaki Muslim.

Berbeza Agama Akhirnya di satukan

Berbeza agama tidak menghalang Shahrukh Khan dan Gauri Khan untuk menikah. Dengan sokongan dari ibunya, Shahrukh melamar Gauri Khan dan akhirnya berjaya meyakinkan keluarganya bahawa dia akan jadikan Gauri wanita paling bahagia di dunia ini. Romantis bukan?

Shahrukh Khan Seorang Yang Penyayang

Walaupun Shahrukh Khan hanya memiliki satu kekasih tapi kemudian cintanya di dunia terbahagi kepada empat, satu untuk isterinya dan tiga lainnya untuk anak-anak.

Shahrukh rela melakukan apapun demi membahagiakan anak-anaknya. Dia juga tak pernah jauh dari keluarga dan kerap membawa ketiga-tiga anaknya ke lokasi pergambaran.

Memang, Shahrukh mengaku tidak seromantis di dalam filem bersama Gauri Khan di rumah. Tapi Gauri beruntung kerana mempunyai suami yang setia, bertanggung jawab dan sayang pada anak-anak.

Sumber

IKLAN